Bu Günün Taciz ,Tecavüz, Kadına Şiddet,Töre Kurbanı, Eski Eş Dehşeti Haberleri

Bu Günün Taciz ,Tecavüz, Kadına Şiddet,Töre Kurbanı, Eski Eş Dehşeti Haberleri

13 ocak 2013 günü haber olan, taciz, tecavüz,kadına şiddet, eski eş dehşeti, töre cinayeti haber özetleri

23 Ocak 2013, yani bu gün ajanslara düşen, cinsel istismar,taciz,tecavüz,kadına şiddet, eski eş ve töre kurbanı çocuk ve kadınların haber özetleri..

12 YAŞINDAKİ KIZA CİNSEL İSTİSMARA 9 TUTUKLAMA
 

UŞAK'ta, 12 yaşındaki kız öğrenciyle para karşılığı ilişkiye girdikleri iddiasıyla gözaltına alınan 13 şüpheliden 9'u tutuklandı. Diğer 4 kişi ise adli kontrollü olarak tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. 
 
 
ÖĞRENCİLERİNE TACİZDEN TUTUKSUZ YARGILANACAK
 
Latif SANSÜR/ KUŞADASI, (Aydın) (DHA)- AYDIN'ın Kuşadası İlçesi'ndeki Belkent İlkokulu'nda görevli öğretmen Y.K. (52) kız öğrencilere cinsel tacizde bulunduğu iddiasıyla velilerin şikayeti üzerine polis tarafından gözaltına alındı. Sevk edildiği adliyede tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan Y.K., suçlamaları kabul etmeyip, bir kaç velinin komplosu olduğunu ileri sürerken; veliler, 2 gündür çocuklarını okula göndermiyor.
 
Belkent İlkokulu 3/B sınıfında öğrenim gören iki kız öğrencinin önceki gün birbirleriyle konuşurken, "Sen de sapık öğretmen gibi misin?" demesi bir velinin dikkati çekti. Konunun üzerine giden veli, başta kendi kızı ve sınıfındaki diğer kız öğrencilerin neredeyse tamamının öğretmenleri Y.K.'nın cinsel tacizine uğradığını öğrenince şoke oldu. Bunun üzerine sınıftaki kız öğrencilerin velileri birarayla gelip, dün okul yönetimi ve Kuşadası İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne durumu bildirdi. Ancak, kendileriyle ilgilenilmediğini ileri süren veliler, polise ve savcılığa gidip öğretmen Y.K.'dan şikayetçi oldu.
 
14 ÖĞRENCİ TACİZİ DOĞRULADI
 
Şikayet üzerine savcılık, psikolog eşliğinde 14 kız öğrencinin ifadesine başvurdu. Öğrencilerin tamamı öğretmenleri Y.K.'nın kendilerini dudaklarından öptüğünü, elbiselerinin altından elini vücutlarında dolaştırıp, cinsel organını ellettiğini anlattı. Psikolog Hacer Mutlu, çocukların ifadelerinin ardından tutanaklara, "Çocuk kendisini ifade edebilmektedir. Eylemin yoğun etkisi altındadır. Kesin desteğe ihtiyacı vardır" ibaresini ekletti. Öğrencilerin tamamının ifadelerinde tacizi doğrulaması üzerine Y.K., savcılığın talimatı üzerine gözaltına alındı. Polisteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Y.K., ifadesi sonrası tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
 
 
EŞİYLE İLİŞKİSİ OLDUĞUNU İDDİA ETTİĞİ ARKADAŞINI ÖLDÜRDÜ
 
TOKAT'ın Turhal İlçesi'nde 27 yaşındaki Mehmet Ç., eşi 21 yaşındaki Tuğba Ç. ile ilişkisi olduğu iddiasıyla arkadaşı 35 yaşındaki Ekrem Işık'ı yol ortasında bıçaklayarak öldürdü.
 
Olay, bugün akşam saatlerinde Hamam Mahallesi'nde meydana geldi. Kasaplık yapan bir çocuk babası Mehmet Ç., daha önce aynı iş yerinde çalıştığı meslektaşı Ekrem Işık ile sokakta karşılaştı. Mehmet Ç., eşi Tuğba Ç. ile ilişkisi olduğunu iddia ettiği Işık'a üzerinde taşıdığı bıçağı çekerek saldırdı. Kasığından ve karnından aldığı bıçak darbeleriyle ağır yaralanan Ekrem Işık, kanlar içinde yerde kaldı. Mehmet Ç. ise koşarak kaçtı. Aşırı kan kaybeden Işık olay yerinde yaşamını yitirirken, ihbar üzerine harekete geçen polis, cinayet şüphelisi Mehmet Ç.'yi kısa sürede yakalayarak gözaltına aldı. Işık'ın cenazesi otopsi yapılmak üzere Turhal Kazova Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
 
 
14 YAŞINDAKİ ORTAOKUL ÖĞRENCİSİ KIZ KAÇIRILDI İDDİASI

 ERZURUM'un Oltu İlçesi'nde bir hafta önce komşuları 30 yaşındaki Aytaç E. tarafından kaçırıldığı öne sürülen 14 yaşındaki ortaokul birinci sınıf öğrencisi İrem U. tüm aramalara rağmen bulunamadı.
 
Oltu'da yaşayan Ercan U., 17 Ocak günü saat 20.30 sarılarında Oltu Polis Merkezi'ne giderek, İMKB YİBO'nun ortaokul birinci sınıfında okuyan kızının komşuları Aytaç E. tarafından 3 saat önce kaçırıldığını söyledi. Bir iş için Erzurum'a gittiğini, bu sırada birlikte yaşadığı Gülderen Y.'nin telefon açarak İrem'in kömür almak için depoya indiğini ve geri gelmediğini söyleyen baba, kızını kaçırdığını iddia ettiği Aytaç E.'den şikayetçi oldu. Ancak tüm aramalara rağmen İrem U. ve Aytaç E.'ye ulaşılamadı. 
 
İrem U.'nun halası Ayşe T., yeğenini kaçıran Aytaç E.'nin ilçede pastanecilik yaptığını belirterek, "Annesi, İrem 1 yaşındayken başka bir adama kaçtı. Kızı ben büyüttüm. Her gün okula götürüp getiriyordum. Aytaç E., çocuğu zorla kaçırmış. Bir haftadır İrem'den haber alamadık. Öldü mü, kaldı mı nerede yaşıyor bilmiyoruz. Görenlerin ve tanıyanların insanlık namına polise haber vermelerini istiyoruz" dedi.
 
 
TOKAT'TA FUHUŞ OPERASYONU: 8 GÖZALTI
 
 TOKAT'ta polis tarafından düzenlenen fuhuş operasyonunda 8 kişi gözaltına alındı.
 
Tokat İl Emniyet Müdürlüğü Ahlak Bürosu ekipleri, kentte para karşılığı fuhuş yapıldığı bilgisine ulaştı. Ekipler yapılan çalışmalar sonrası kent merkezinde belirlenen adreslere sabahın erken saatlerinde eş zamanlı operasyon düzenledi. Operasyonda 4'ü kadın, 8 kişi gözaltına alınarak Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.
 
'Fuhuş yapmak ve fuhuşa aracılık etmek'ten gözaltına alınan şüpheliler, sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.
 
 
FIRINCIYA TACİZ GÖZALTISI
 
 MUĞLA'nın Milas İlçesi'nde, çeşitli tarihlerde 4 kadına cinsel tacizde bulunduğu ileri sürülen fırıncı 31 yaşındaki Muhsin Ç., polis tarafından gözaltına alınıp, adliyeye sevk edildi.
 
Dün saat 16.00 sıralarında, bindikleri minibüste elle tacize uğradıklarını ileri süren 2 kadın, Milas İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne giderek şikayetçi oldu. Bunun üzerine çalışma başlatan polis, dolmuş duraklarındaki güvenlik kameralarını incelemeye aldı. Görüntülerden, kadınların verdiği eşkale uyan fırıncı Muhsin Ç., bir parkta yakalanıp, gözaltına alındı. İfadesine başvurulan şüphelinin, geçen ekim ayında Emek Mahallesi'nde 41 yaşındaki E.Ş. ve aralık ayında da dolmuş duraklarında 17 yaşındaki B.T.'ye cinsel tacizde bulunduğu belirlendi.
 
Bekar olan Muhsin Ç., cinsel tacize uğradığını ileri sürüp şikayetçi olan 4 kadın tarafından da teşhis edildi. Şüpheli, polisteki işlemlerinin ardından bugün adliyeye sevk edildi.
 
 
KIZ KARDEŞİNİN SEVGİLİSİNİ BIÇAKLADI
 
Suat PALA/VEZİRKÖPRÜ (Samsun), (DHA) - SAMSUN'un Vezirköprü İlçesi'nde 25 yaşındaki Cezmi E., iddiaya göre kendisinden ayrılmak isteyen sevgilisi 19 yaşındaki S.Ö.'yü dövdü. Olayı öğrenen genç kızın ağabeyi 21 yaşındaki Serkan Ö. de, Cezmi E.'yi bıçakla yaraladı.
 
Vezirköprü İlçesi'nde önceki gün meydana gelen olayda, bir beyaz eşya mağazasının servisinde çalışan S.Ö., 4 yıllık sevgilisi Cezmi E.'den ayrılmak istedi. Bu nedenle aralarında çıkan tartışmada, bir akaryakıt istasyonunda çalışan Cezmi E., genç kızı dövdü. Yüzünde morluklar ve şişlikler oluşan genç kız, hastaneye gidip rapor aldı ve polise şikayette bulundu.
 
Durumu öğrenen S.Ö.'nün ağabayi Serkan Ö., Vezirköprü Cumhuriyet Meydanı'nda gördüğü Cezmi E.'yi göğsünden ve kalçasından 2 kez bıçaklayarak yaraladı. Çevredeki vatandaşların haber vermesi üzerine yaralı, Vezirköprü İlçe Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Burada yapılan ilk müdahalenin ardından Cezmi E., Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildi. Serkan Ö. ise olay sonrasında polis tarafından yakalanarak gözaltına alındı. Konuyla ilgili soruşturmanın sürdüğü belirtildi.
 
 
SULAMA KANALINDA BOĞULAN DİLAN'IN KARDEŞLERİNE 'TÖRE' DAVASI
 
ADANA'da geçen ağustos ayında, kardeşleri ve kuzeninin gözü önünde DSİ'ye ait sulama kanalında intihar eden 19 yaşındaki Dilan B.'nin ölümüyle ilgili soruşturma tamamlandı. Dilan'ın kardeşi 17 yaşındaki R.B., kuzenleri 19 yaşındaki Hasan B. ve 24 yaşındaki Mehmet Şerif B. hakkında, 'töre saiki ile öldürme' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istendi.
 
Olay, merkez Yüreğir İlçesi Koza Mahallesi'nden geçen DSİ'ye ait sulama kanalında, 2 Ağustos 2012 gecesi, saat 01.00 sıralarında meydana geldi. İddiaya göre, Yunus Emre Mahallesi'nde oturan Dilan B., bir düğünde tanıştığı 21 yaşındaki Y.U. ile arkadaşlık yapmaya başladı. Dilan'ın arkadaşlık yaptığını öğrenen anne Maşallah B., kızını bu ilişkiyi bitirmeye zorladı. Ancak Dilan, sevdiği gençle görüşmeyi sürdürdü.
 
'BU İLİŞKİYİ BİTİRİN'
 
Anne de oğlu R.B.'ye durumu anlatıp, "Birlikte konuşun, bu ilişkiyi bitirsin" dedi. R.B. de amca çocukları Mehmet Şerif B. ve Hasan B. ile birlikte çevrede yapılan düğünlerin video görüntülerinden Dilan'ın arkadaşlık yaptığı Y.U.'yu belirledi. Sonra da, Y.U.'yu evinden alarak olay yerine götürdüler. İddiaya göre, kuzenler burada gence, Dilan ile arkadaş olup olmadıklarını sordu. Genç, olumsuz cevap verince, kuzenler bu kez de Dilan'ı yüzleştirmek için küçük kız kardeşi Aslı B. ile birlikte olay yerine getirdi. İlişkilerini kabul etmeyen Y.U.'yu döven kuzenler, ardından genci ölümle tehdit ederek tabancayla havaya ateş etti. Yaklaşık 15 metre uzaklıktan olanları izleyen Dilan B., DSİ'ye ait 4 metre derinliğindeki sulama kanalına atladı. Ablasının suya atladığını gören R.B. ile kuzenleri Dilan'ın peşinden suya girdi. Ancak akıntıya kapılan genç kız, karanlıkta sürüklenip kayboldu. Dövülen Y.U. da olay yerinden kaçarak uzaklaştı.
 
İhbar üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, şüphelileri gözaltına aldı. Dilan'ın cesedi de ertesi gün olay yerinden yaklaşık 5 kilometre uzaklıkta bulundu. Genç kızın Adana Adli Tıp Kurumu'nda yapılan otopsisinde boğulma neticesi öldüğü belirlenirken, 2 gün gözaltında tutulan şüpheliler ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.
 
'TÖRE'DEN CEZA İSTENİYOR
 
Soruşturmasını tamamlayan Cumhuriyet savcısı, olayla ilgili iddianame hazırladı. 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilen iddianamede, Dilan'ın kardeşi R.B. ile kuzenleri Hasan B. ve Mehmet Şerif B. hakkında 'töre saiki ile öldürme' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası talep edildi. Şüphelilerin ayrıca, Y.U.'yu tehdit ettikleri için de 5'er yıl hapis cezasıyla cezalandırılmaları istendi.
 
İddianamede, "Dilan ile Y.U.'nun arkadaş oldukları, bu arkadaşlığı öğrenen şüphelilerin önce Y.U.'yu olay yerine götürüp Dilan ile arkadaş olup olmadıklarını sordukları, gencin inkar etmesi üzerine Dilan'ı da olay yerine getirip yüzleştirdikleri, şüphelilerin Y.U.'yu dövüp, tabancayla öldürmekle tehdit ederek havaya ateş ettikleri, sıranın kendisine geleceğini düşünen Dilan'ın da çaresizlik üzerine kendini sulama kanalına attığı ve şüphelilerin töre saiki ile buna zorladıkları" ileri sürüldü.
 
Ayrıca, "Kuzenlerin töre saiki ile bir araya geldikleri, başka yere götürmeleri mümkün iken, 42 metre eninde ve derin olmasının yanı sıra sulama mevsimi olması nedeniyle dolu olarak akan kanal kenarına, tehlikeli bir noktaya geldikleri" belirtildi.
 
İddianame kabul edilirse, tutuksuz sanıkların yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak.
 
 
ÇIPLAK FOTOĞRAFLI ŞANTAJA 20 YIL HAPİS İSTENDİ
 
İsmail AKDUMAN
 
SAMSUN'da, sosyal paylaşım sitesi facebooktan tanıştığı 30 yaşındaki T.K.'ya tuzak kurup çıplak fotoğraflarını çeken ve bunları yayınlama tehdidiyle para istediği iddiasıyla tutuklu yargılanan 20 yaşındaki Emine M. ve 17 yaşındaki V.G. ile firari sanık Mustafa T. hakkında 20'şer yıl hapis cezası istendi. Sanıklara son savunmalarını hazırlamak için süre verilerek duruşma ertelendi.
 
İlkadım İlçesi'nde geçen yıl Mart ayında 30 yaşındaki T.K. facebookta Emine M. ile bağlantı kurup mesajlaşmaya başladı. Bir süre sonra, T.K., iş aradığını söyleyen Emine M.'ye yardımcı olabileceğini söyleyip buluşmak istedi. Bir kaç kez yüz yüze görüşen ikili arasındaki samimiyet arttı. T.K., Emine M.'ye 550 TL borç para verdi. İddialara göre, Emine M. geçen yıl Haziran ayında mesaj atarak T.K.'yı erkek arkadaşlarının oturduğu bekar evine çağırdı ve gelirken de 100 TL getirmesini istedi. Kısa süre sonra eve gelen T.K., Emine M.'nin kendisine yakın davranmasının ardından cinsel ilişkiye gireceklerini düşünerek üzerindeki kıyafetlerini çıkardı. Emine M. ise üzerine rahat bir şeyler giymek istediğini söylerek odadan çıkıp alt katta kendisini bekleyen arkadaşları Mustafa T. ile V.G.'ye haber verdi. Odada genç kızın dönmesini bekleyen T.K., karşısında 2 erkeği görünce şaşkına döndü.
 
İki kişi bıçakla tehdit ettikleri T.K.'nın cebindeki 200 TL'yi aldı. Daha sonra çıplak fotoğraflarını çektikleri T.K.'dan bunları yayınlamakla tehdit edip 7 bin TL getirmesini isteyerek serbest bıraktı. T.K., polise giderek şikayetçi olunca, Emine M. ile V.G. yakalanarak cezaevine kondu. Mustafa T. ise kayıplara karıştı.
 
Samsun 1'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde hürriyetten yoksun bırakma, silahlı gasp ve şantaj suçlarından yargılanan sanıklardan V.G., suçlamaları kabul etmeyerek, "Ben hiçbirini tanımıyorum. Gürültü duyunca üst kata çıkıp baktım" dedi.
 
Sanıklardan Emine M. ise T.K ile facebooktan tanıştıklarını daha sonra da telefonla konuştuklarını belirterek, "O sıralar işsizdim. Bana iş bulacağını söylüyordu. Ardından beni rahatsız etmeye başladı. Olay günü de erkek arkadaşımın evinde kahvaltı yapıyorduk. Telefonuma sürekli mesaj gelince ne olduğunu sordu. Ben de durumu anlatıp çektiği cinsel içerikli mesajı gösterdim. Arkadaşım Mustafa T. de eve çağırmamı söyledi. Ben de mesaj atıp çağırdım. Benimle ilişkiye gireceğini düşündüğü için eve gelince üzerini çıkarıp kanepeye uzandı. Ben de 'Üzerime rahat bir şey alayım' diyerek odadan çıktım ve dışarda bekleyen Mustafa T.'nin yanına gittim. Mustafa ile V.G. birlikte eve girdiler. Orada ne oldu bilmiyorum. Böyle olacağını bilseydim eve çağırmazdım" diye konuştu.
 
Cumhuriyet savcısı ise sanıkların olayı planlayarak hareket ettiklerini belirterek her bir sanığın 20'şer yıl hapis cezası ile cezalandırılmasını talep etti. Mahkeme, sanıkların son savunmalarını hazırlamaları için duruşmayı erteledi. Firari sanık Mustafa T.'nin yakalanması için de soruşturmanın sürdüğü belirtildi.