Bu Gün 23 Nisan;Okullarda Neler Oluyor ?

Bu Gün 23 Nisan;Okullarda Neler Oluyor ?

Öğretmen kravatı beline bağlayarak derse giriyor!

OKULLAR DA BUNLAR YAŞANIYORMUŞ !

Milli Eğitim Bakanlığı’nda kapatılarak 117 öğretmenin sürüldüğü kuruma 160 öğretmen alındığı bildirilirken, ortaokullarda tüm derslerde türban takıldığı, öğrencilerin takkeli olarak okula gittiği, öğrencilere kadınların dövülebileceğinin öğretildiği, AKP’ye yakın Memur-Sen üyelerinin kıravatlarını bellerine bağlayarak derse girdiği, okullarda kavgaların ve büyük sıkıntıların yaşandığı iddia edildi.
 
Çarpıcı iddiaları Sözcü Ankara Temsilcisi Saygı Öztürk gündeme taşıdı, Öztürk Sözcü’deki köşesinde eski bakan Ömer Dinçer’in, Milli Eğitim’in bütün değerlerini alt-üst edip gittiğini, yeni bakan Nabi Avcı’nın ise sorunun büyük olduğunu bildiğini ve düzeltmeye kalkışırsa belli kesimden tepki alacağını gördüğü için sessiz kalmayı tercih ettiğini belirtti. Bu durum Dinçer’in ekibinin işini kolaylaştırdığını ve kadrolaşmaya devam ettiğini belirten Öztürk şunları yazdı:
 
“Önceki bakan döneminde Talim ve Terbiye Başkanlığı’nda Öğretim Materyallerini Geliştirme ve İnceleme Merkezi’nde 117 öğretmen görev yapıyordu. Bunları uzaklaştırmak ve mahkeme kararıyla dönmemelerini engellemek için önemli işlevi olan bu merkez kapatıldı. Öğretmenler de okullara gönderildi. Aradan kısa süre geçti ne mi oldu? Okullara gönderilen öğretmenlerin yerine tam 160 öğretmen görevlendirildi. Hem de ders yılının ortasında… Bunun adı kadrolaşmak değil de nedir?”
 
BAKANI BİRİLERİ Mİ ENGELLİYOR?
 
İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan okul müdür yardımcılıkları ve müdürlüklerine atamalarla ilgili yönetmelik eleştiriler üzerine Avcı tarafından askıya alındığını, Avcı’nın yönetmelikleri yayınlamadığını, bunun atama bekleyen şube müdürlerinde düş kırıklığı yaratacağını belirten Öztürk, “Bakan, öğretmenlerin lehine olabilecek düzenlemeleri askıya aldıkça, kendisine olan güven de kayboluyor. Sanki, bakanlıkta birileri bakanın bir şey yapmasını engelliyor” değerlendirmesini yaptı
 
ÖĞRETMENİ BUNU YAPIYORSA
 
Öztürk’ün yazısının en çarpıcı bölümü ise şöyle:
 
Bütün okulların imam hatipleştirilmek istendiğini başından beri belirtiyoruz. Bu köşede yazılanların tamamı da gerçekleşiyor. AKP’ye yakınlığı ile bilinen öğretmen sendikasından güç alan kadın üyeleri derslere türbanlı giriyor. Erkekler kravatsız, sakallı oldu. Beline kravatı bağlayıp girenler olduğu da biliniyor. Yani, okullarda öğretmenin, öğrencinin uyması gereken kılık-kıyafet yönetmelikleri rafa kaldırılmış durumda… Öğretmenler arasında bu durum ciddi rahatsızlıklara, tartışmalara hatta kavgalara yol açıyor. Öğretmenin türbanlı, kravatsız olarak derse girdiğini nöbet defterine yazan öğretmen ciddi sıkıntı yaşıyor. Hatta saldırıya uğruyor. Okul yöneticileri herhangi bir işlem yapamıyor. Yaptığı zaman hem bir şey olmayacağını, hem de kendisinin zor duruma düşebileceğini biliyor.
 
TAKKELİ ÖĞRENCİLER
 
Gelelim okullarda yaşananlara… Ortaokul ve liselerde yönetmeliğe göre sadece Kur-an-ı Kerim ve Peygamberimizin Hayatı derslerinde kızların başlarını kapatabilecekleri öngörülmesine rağmen bu derslerin dışında da artık türban takılıyor. Tıpkı, imam hatip liselerinde olduğu gibi. Okullarda takkeli öğrencileri de her zaman görmek mümkün…
 
ÖĞRENCİLERE BUNU ÖĞRETİYORLAR
 
Okullarda ulusal bayramlarımızın kutlanmasını neredeyse imkansız hale getiren Milli Eğitim Bakanlığı “Kutlu Doğum Haftası” etkinliği adı altında faaliyetleri destekliyor. Ama bunu yaparken, kadınlara şiddet uygulanması da isteniyor.
 
Ankara’nın Yenimahalle İlçesi’nde bulunan Mehmet Akif İnan Ortaokulu’nda, öğrencilere 250 Kur’an-ı Kerim dağıtıldı. Okul yetkililerine sordum, doğru olduğunu, bunları Diyanet’ten aldıklarını ve okulda Kur’an-ı Kerim dersini seçen öğrencilere dağıtıldığını söylediler.
 
Peki, aynı gün okulda merkezi yayınla öğrencilere erkeklerin kadınları dövebileceği anlatıldı mı? Yine okul yöneticilerine sordum. Onun da doğru olduğunu belirttiler. Çünkü erkeklerin hanımlarını “yavaşça dövebilecekleri”nin Kur’an da yer aldığını, aynı zamanda Hz. Muhammed’in “veda hutbesinde” bulunduğunu kaydettiler.
 
ÖDEV OLARAK CAMİ MAKETİ
 
Öğrencilere ödev olarak cami maketleri yaptırılıyor. Bunun okul müdürü Mehmet Yılmaz’ın talimatıyla yaptırıldığı söylendi. Okul müdürüne sordum, “Ben değil, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni yaptırmış olabilir” dedi.
 
Ortaokulun üst katında mescit açılıp açılmadığını sordum. Okul müdürü mescidin bulunduğunu, öğretmenlerin burada namazlarını kıldıklarını, öğrencilerin de buradan yararlandığını ifade etti. Peki bu ortaokulun, imam hatip ortaokul ve liselerinden farkı kalmış mı?
 
Okulların bu duruma gelmesini sağlayan önceki Bakan Ömer Dinçer’in vicdanı rahat mı acaba?