Bu görüntünün bedeli 2 yıl hapis

Bu görüntünün bedeli 2 yıl hapis

Samsun'da iki üniversiteli, '4+4+4' sistemine karşı düzenlenen eylemde hedef tahtasındaki Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın fotoğrafına dart attıkları iddiasıyla haklarında 2 yıla kadar hapis cezası istendi. Demokrasilerde eleştirilerin olması gerektiğini belirten öğrencilerden 23 yaşındaki Yıldırım Beyazıt Besim, Tahtada fotoğraf var mıydı onu bile hatırlamıyorum. Olsa bile bu bir tepki. Tepkilerde bazı semboller kullanılır dedi. 22 yaşındaki Mert Deniz Özkaya ise, hakaret yapmadıklarını öne sürdü.

BAŞBAKAN ERDOĞAN DARK TAHTASINDA

İlk adım İlçesi Süleymaniye Sokak'ta geçen yıl Ağustos ayında bir grup liseli ve üniversiteli, '4+4+4' eğitim sistemine karşı tepkilerini göstermek için eylem düzenleyip basın açıklaması yaptı. Daha sonra da gençlerden Ondokuz Mayıs Üniversitesi Eğitim Fakültesi Kimya Öğretmenliği Bölümü öğrencisi Yıldırım Beyazıt Besim ile Çevre Mühendisliği'nde okuyan Mert Deniz Özkaya, iddialara göre hedef tahtası üzerine yapıştırılan ve üzerinde 'Atış serbest hedef Tayyip' yazan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın fotoğrafına dart attı.



Güvenlik güçleri müdahale ederek başkalarının dart atmasına izin vermedi. 2 üniversiteli hakkında soruşturma açıldı ve savcı 'Kamu görevlisine aleni hakaret' suçundan 1 yıldan az olmamak üzere 2 yıla kadar hapis cezası istedi.

Önümüzdeki haziran ayında yargılanmalarına başlanacak öğrencilerden Yıldırım Beyazıt Besim, dünyada demokrasinin hakim olduğu her yerde siyasal iktidar, parti ve siyasal öznelerin eleştirildiğini belirterek, şu savunmayı yaptı.

BAKAN "VATANDAŞA TAKLA AT" DİYOR HAKARET SAYILMIYOR AMA BİZİM...

Ülkemizde en ufak bir muhalif sese bile tahammül edilememektedir. O panoda fotoğraf var mıydı yok muydu, hatırlamıyorum. Ben görmedim. Bir bakan, gariban vatandaşa 'Takla at da görelim' diyor ve o hakaret olarak sayılmıyorsa, bizim tepkimiz de sayılmamalıdır. Böyle bir şey olsa bile bu demokratik bir talep olduğu için hakaret olduğunu düşünmüyorum. Bu eylem aynı şekilde Türkiye'nin her bölgesinde yapıldı.

Arkadaşlarının anlatımlarına katıldığını dile getiren Mert Deniz Özkaya ise, Yıllardan beri bu ülkede işçiler, kadınlar, öğrenciler mağdur edildi. Şimdi mağdur olan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan. Bu çok komik. Bir bakan vatandaşa takla at derken kimse hakaret kabul etmiyor. Bize açılan bu dava komik geliyor. Karikatür dergelerine bile dava açıldı diye konuştu.(DHA)