A.İklim Bayraktar

A.İklim Bayraktar

Bu Gece Hep Beraber 70'lik Ayran İçeceğiz

VE ANTALYA GOES TO…

VE ANTALYA GOES TO…

Antalya Büyükşehir Belediyesi ile Antalya Kültür Sanat Vakfı (AKSAV) birlikte yaptığı ve bu yıl dördüncüsü düzenlenen Antalya Televizyon Ödül töreni; Oscar ödül törenine öykünmesiyle ön plana çıkmaya çabaladı. Biz olmayı ya da özgün olmayı akla bile getirmediler yine…

Tıpkı Oscar törenlerinde olduğu gibi ortalıkta bir kırmızı halı vardı, sanatçılar buradan geçip salondaki yerlerini aldılar. Tabii geçenler arasında, Oscar törenlerine aykırı bir biçimde de olsa, düzenleyicilerden Mustafa Akaydın ve eşi de vardı. Siz hiç Oscar komite üyelerinin kırmızı halıdan geçip de halkı selamladığını gördünüz mü?
Kırmızı halı esprisi, Mustafa Akaydın’ın halıda yürümesiyle birlikte buharlaşıp uçtu.

Töreni TV8 kanalı naklen verdi. İzleyenler de fark etmişlerdir ki, salon tam bir pavyon düzeni ile döşenmişti. Masalar, etrafında yemek ya da içecek servisi yapan garsonlar ve sahnede sunucu… Sahne düzeni de Oscar’a öykünülmüştü ama aşağısı tam bir curcunaydı.

Tören boyunca siyasi en büyük söylem, komedi dizisi en iyi erkek oyuncu ödülünü alan Murat Cemcir’in “Bu gece hep beraber 70’lik ayran içeceğiz” söylemiydi.

Medya’nın muhalefetin sesini duyuramadığından şikâyet eden CHP ve özelinde Antalya Belediye Başkanı, mikrofonu eline alınca yalnızca belediye başkanı olduğunu anımsamış olmalı ki, Türk televizyonculuğunun son yıllarda önemli adımlar attığını söyledi.
Türkiye’de özgür televizyonculuğun kalmadığını, muhalefete yeltenen tüm televizyonlarının çeşitli sebeplerle zora sokulduğunu ya da muhalefet yapan kişilerin işten çıkarıldığını söylemesi beklenen Akaydın, televizyonculuktaki özgürlükten ve ilerlemeden söz edince, bu ülkede muhalefetin şaşkın ördek gibi dolaştığına bir kez daha tanık olduk.

Antalya 4.Televizyon Ödülleri’ni alanları herhangi bir gazeteden veya internetten takip ederek öğrenebilirsiniz. Malum diziler, malum kişiler ödülleri aldılar, sürpriz neredeyse yok denecek kadar azdı.
Asıl önemli olan muhalefet partisine sahip bir Belediye’nin düzenlediği etkinlikte sanki ortalık güllük gülistanlık gibi ödül dağıtması ve salondan mutlu biçimde ayrılmasıydı.

Bu eşyanın tabiatına aykırıdır. Demiyorum ki, mutlaka her konuda AKP eleştirilmeli, ama muhalefetin görevi eleştirilmesi gerekenleri seslendirmektir. Muhalif partiye aitse kadronuz, bunu bir şekilde dile getirmelisiniz ki, muhalefet olduğunuz ortaya çıksın.

Bir ülkede muhalefet yoksa demokrasi de yok demektir. Tek sesliğe doğru gidiş var demektir. Bunu engelleyecek tek unsur, muhalefettir.

Bu durumda Başbakan’ın böyle muhalefete can kurban anlamına gelen birçok alaycı sözlerine bozulma hakkınız da kalmıyor.
Ama anladığım kadarıyla Antalya Büyükşehir Belediye başkanı, bir dönem daha seçilmek için gerekli yerlere mesaj göndermekte hiç beis görmüyor.

Ne diyelim; Allah muhalefete akıl fikir versin.


 https://twitter.com/aiklimbayraktar

Önceki ve Sonraki Yazılar