Bu Fotoğraf Mecliste Çekildi !

Bu Fotoğraf Mecliste Çekildi !

AKP Bolu Mlletvekili Ali Ercoşkun, ziyaretçilerinin ortasında durarak çektirdiği bu fotoğrafını Facebook adlı sosyal paylaşım sitesinde de

ATATÜRK RESİMLİ FULARLA GİRMEK YASAK

Atatürk resminin bulunduğu fularla girmenin yasak olduğu Meclis’e, Kılık Kıyafet Kanunu’yla yasaklanan ve halen de yasak olan cüppe, sarıkla girmek serbest. Üstelik AKP’li bir milletvekili cüppeli, sarıklı, çember sakallı aşırı dinci ziyaretçileriyle fotoğraf çektirip sayfasında da yayınlayarak, Cumhuriyet ve Atatürk'e meydan okudu.
 
Sözcü’den Deniz Ayhan’ın haberine göre; AKP Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun’un TBMM’de çektirdiği fotoğraf olay yarattı. Ercoşkun, cübbeli ve sarıklı iki kişiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde çektirdiği fotoğrafı sosyal paylaşım sitesi Facebook’taki sayfasında da paylaştı. 
 
Ercoşkun’un Facebook’ta paylaştığı fotoğrafta başlarında sarık olan, cübbeli iki kişinin arasında olduğu görülüyor. Ercoşkun, fotoğrafın altına “TBMM’deki misafirlerimiz” diye not düşerken, fotoğrafın altına yazılan ve tepki içeren yorumlar ise silindi. 
 
Yayınlanan fotoğraf büyük tepki toplarken, en sert yorum ise Bolu Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Şube Başkanı Elfan Temiz’den geldi. Temiz’in yaptığı yorum, kısa sürede sayfadan kaldırılırken, bazı Facebook kullanıcılarının “Türkiye normalleşmiyor, batıyor” şeklinde yaptığı yorumlara da sansür uygulandı ve sayfadan kaldırıldı.
 
“AKP’Lİ VEKİL MEYDAN OKUYOR”
 
CHP Bolu Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Kâtip Üyesi Tanju Özcan, AKP’li Ercoşkun’un paylaştığı bu fotoğrafa büyük tepki gösterdi. Özcan, TBMM’nin içtüzüğünde kılık kıyafet için bir düzenleme olduğunu belirtti ve bu tür kıyafetlerin içtüzüğe aykırı olduğunu söyledi. 
 
Bu giyim kuşamın Devrim Kanunları’na aykırı olduğunu belirten Özcan, “Sen orada böyle bir görüntü vererek, Atatürk’e ve Devrim Kanunları’na meydan okuyorsun. Burası Türkiye Cumhuriyeti’nin, Atatürk’ün Meclisi’dir, Atatürk’e ve kanunlarına meydan okunacak yer değildir” diye konuştu.
 
“Atatürk’ün Meclisi, yemin ettiğin bir Anayasa var. Yanındaki bu adamların fikirleri, söylemleri, giyimleri farklı bir maksat içeriyor” diyen Özcan, AKP’li vekilin bu ziyaretçilerle ve bu fotoğrafla bir mesaj vermek istediğini, “Ben de sizin gibi düşünüyorum” dediğini ve bunu kabul etmenin mümkün olmadığını belirterek, bu ziyaretçilerin kim olduğunun ve kapıda güvenlik soruşturması yapılıp yapılmadığının Meclis Başkanlığı tarafından araştırılması gerektiğini söyledi.
 
ATATÜRK FULARI YASAK
 
Geçtiğimiz yıl üzerinde Atatürk resmi baskısı olan ve Atatürk’ün “Milletin istiklalini, yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır” sözleri yazısı bulunan fular takan vatandaş ‘siyasi sembol’ gerekçesiyle Meclis’e alınmamıştı. 

FACEBOOK SAYFASINDA DA YAYINLADI

AKP Bolu Mlletvekili Ali Ercoşkun, ziyaretçilerinin ortasında durarak çektirdiği bu fotoğrafını Facebook adlı sosyal paylaşım sitesinde de
yayınladı. Milletvekil Coşkun'un takipçileri ise fotoğrafın altına tepkilerini yazdılari İşte o yorumlar .