BU FOTOĞRAF AMERİKA'YI KARIŞTIRDI

BU FOTOĞRAF AMERİKA'YI KARIŞTIRDI

Amerika çalkalanıyor.

Taliban'ın kaçırdığı ve geçtiğimiz ay serbest bıraktığı ABD askerinin, örgüt militanıyla çekilen fotoğrafı kafaları karıştırdı.
 
Taliban tarafından 2009 yılında görev yaptığı Idaho'dan kaçırılan ABD askeri Çavuş Bowe Bergdahl, geçtiğimiz ay serbest bırakıldı. Örgüt, asker karşılığında Guantanamo üssünde tutulan ABD esiri 5 Taliban militanının serbest bırakılmasını istemiş, Amerika bu şartı kabul etmişti.

Çavuş Bergdahl Amerika'ya döner dönmez Teksas San Antonio'da bulunan askeri üsse getirildi. Bergdahl'ın tedavisi üste devam ediyor.

Ancak Afganistan İslam Emirliği ile bağlantısı olduğu bilinen bir Twitter hesabından paylaşılan bu fotoğraf gündeme bomba gibi düştü.

Ortadoğu Araştırma Enstitüsü, fotoğrafta esir asker Bergdahl'ın yanında poz veren kişinin, Taliban komutanlarından Badruddin Haqqani olduğunu teyid etti. Karede Haqqani ve Bergdahl oldukça samimi görünüyor.

Fox News'ün haberine göre fotoğrafın ne zaman çekildiği tam olarak bilinmiyor. Ancak Haqqani'nin 2012 Ağustos ayında, Amerika'nın düzenlediği bir İHA (insansız hava aracı) saldırısında hayatını kaybettiği biliniyor.

İngiliz basınında yer alan bir diğer habere göre ise, yine örgütle bağlantısı olduğu bilinen bir Twitter hesabından paylaşılan mesajda, Bergdahl'ın esir tutulduğu süre boyunca Taliban tarafından hiç işkence görmediği iddia edildi.

Yabancı basında yer alan bazı haberlerde ise Bergdahl'ın Afganistan'da görev yaptığı sırada ailesine yazdığı mektuplarda Afganistan'da yaşananların çok acı olduğunu, bazen bir Amerikan vatandaşı olduğundan utandığını yazdığı iddia edilmişti.

abd.jpgabd1.jpg

 

Kaynak:Haber Kaynağı