BU FİDANLAR ŞEHİT ANNESİNİN GÖZYAŞLARIYLA SULANDI

BU FİDANLAR ŞEHİT ANNESİNİN GÖZYAŞLARIYLA SULANDI

ANKARA'nın Mamak ilçesindeki General Eşref Akıncı Kışlası'nda gözyaşları...

Ankara'nın Mamak ilçesindeki General Eşref Akıncı Kışlası'nda yer alan 18 Mart Şehitler Koru'suna Ağaç Dikme Bayramı kapsamında çam fidanı diken şehit aileleri, göz yaşlarını tutamadılar.

4'üncü Kolordu ve Ankara Garnizon Komutanlığı'nca Mamak'da bulunan General Eşref Akıncı Kışlası'nda yer alan 18 Mart Şehitler Korusu'nda 908 çam fidan toprakla buluştu. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyel düzenlenen çam fidanı dikimi etkinliğine 4'üncü Kolordu Karargahı ve Bağlı birlikleri, 28'inci Mekanize Piyade (Barış Gücü)Tugay Komutanlığı, Kara Harp Okulu Komutanlığı, Jandarma Astsubay Meslek Yüksekokulu Komutanığı, GATA Sağlık Astsubay Meslek Yüksekokulu Komutanığı, GATA Hemşirelik Yüksekokulu Komutanlığı, Bando Astsubay Meslek Yüksekokulu Komutanlığı, Ankara Garnizonunda bulunan şehit aileleri ve gaziler, TEMA Vakfı, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu ile Mamak ilçesendeki Yavuz Sultan Selim İlkokulu, Çiğiltepe Ortaokulu, Zafer İlkokulu, Fatih Sultan Mehmet ilkokulu katıldı.

Fidan dikimi töreninde konuşan Kurmay Albay Ömer Demirbilek yaptığı açıklada, "Ülkemizde her yıl 400 bin hektar alan erozyon nedeniyle kaybedilmektedir. Topraklarımızın yüzde 73'ü erezyona tabidir. Küresel ısınmanın neden olduğu su yetersizliği de göz önüne alındığında ormanlara sahip çıkmanın önemi bir kez daha anlaşılmaktadır. Sahip çıkmanın yolu ise mevcut olanları koruma ve ağaçlandırmadır. Vatani hizmetini yerine getirmekte olan erbaş ve erlerin vatandaşlık duygusu, sorumluluk bilinci ve etik değerlere saygılı olma konusundaki düşüncelerini geliştirmek maksadıyla fidan dikmeleri sağlanmaktadır. Silahlı Kuvvetlerimizin bu çalışmalarına kimi zaman vatandaşlarımız, kimi zaman da çocuklarımız eşlik etmekte ve bu bilince ortak olmaktadır. Kanlarıyla suladıkları kutsal vatan topraklarını bize miras bırakan Aziz Şehitlerimizin anısını sonsuza dek yaşatmak için silah arkadaları ve aileleri tarafından fidan dikilmelerine de imkan sağlanmaktadır" dedi.

1994'de Bingöl'de şehit olan Jandarma er Süleyman Zeytun'un annesi Emir Zeytun, oğlunun adına diktiği fidanın fbaşında dakikalarca göz yaşı döktü. Ayrıca 20 ay önce Afyonkarahisar'daki silah deposunda meydana gelen patlamada hayatını kaybeden şehit Murat Düger için fidan diken babası Haydar Düger de göz yaşlarını tutamadı. Baba Düger, diktiği fidana tutturulan kazığa oğlunun adını yazarken hüngür hüngür ağladı.

 

Kaynak:Haber Kaynağı