Bu 'duruş' senin için Ethem Sarısülük!

Bu 'duruş' senin için Ethem Sarısülük!

Taksim'de dün gece Gezi Parkı eylemlerine destek için performans sanatçısı Erdem Gündüz'ün başlattığı 'duran adam' eylemi, Ankara'da da Ethem Sarısülük'ün başından vurulduğu yerde gerçekleştiriliyor

 

ANKARA – 44 yaşındaki iletişim uzmanı Yonca S. tarafından Ethem Sarısülük’ün vurulduğu Güven Park’ın yanında gece saat 01.00’da başlatılan eyleme çok sayıda kişi de destek veriyor. 

Türkiye’deki eylem şekillerine farklı bir eylem tarzı olarak eklenen ‘duran adam’ eylemi gittikçe yaygınlaşıyor. Taksim’in ardından Gezi Parkı protestolarının Ankara’daki merkezlerinden Kızılay’da da bir iletişim uzmanı tarafından ‘duran adam’ eylemi yapılıyor. Yonca S.’ isimli iletişim uzmanı, eylemi yapma nedenini, Ethem Sarısülük’ün öldürülmesi, Dilan Dursun’un polis şiddeti yüzünden yaralanması olarak açıkladı. Gece geç saatlerde Ethem Sarısülük’ün vurulduğu yer olan YKM önüne bıraktığı karanfillerin süpürldüğünü görünce Taksim Meydanı’nda duran adam gibi eylem yapmı kararı aldığını belirten Yonca S. “Ben de anneyim. Tepkimi bu şekilde göstermek istedim” dedi. Ethem Sarısülük’ün katilinin belli olmasına rağmen isminin daha bugün ortaya çıktığına dikkat çeken Yonca S. hem Dilan’ı vuranların, hem Ethem’i vuranların bulunmasını istiyor. 

‘DURAN ADAMLAR’ ARTIYOR 

Yonca S.’nin, kardeşi Ethem Sarısülük’ün vurulduğu yerde durduğunu öğrenen ağabeyi Mustafa Sarısülük de destek Güven Park’a geldi. Mustafa Sarısülük de ‘duran adam’ eylemine katılırken, eyleme her geçen saat yeni insanlar ekleniyor. Kimi polis şiddetine dur demek için kimi Ethem Sarısülük’ü anmak için, kimi bütün bu yaşanalara tepki için sadece duruyor. Eylemcilerden bazılarının durdukları yerde aynı zamanda kitap okudukları dikkatleri çekti. 

“ETHEM’İN CENAZESİNİ BURADAN KALDIRAMAMIŞTIK” 

Yonca S.’nin başlattığı eyleme katılanlardan İnsan Hakları Derneği’nden Cengiz Mendillioğlu, eylemin süresine ilişkin belirli bir zaman belirlenmediğini ifade ederek “Gelip geçenler dua okuyorlar, karanfiller alıp bırakıyolar vurulduğu yere. Bir anne sabah dolma yapıp yollamış. Plansız, programsız bir anma, bir eylem gerçekleşiyor. Ethem’in cenazesini buradan kaldıramadık. Bugün acımızı burada yaşamak istiyoruz” dedi.