BU DÜĞÜN TÜM DÜNYAYA ÖRNEK OLSUN

BU DÜĞÜN TÜM DÜNYAYA ÖRNEK OLSUN

İşte ders gibi düğün

İsrail Filistin savaşının yoğun şekilde devam ettiği bir süreçte ateşkes ilanından yararlanan bir Filistinli genç ile İsrailli bir kız Tel Aviv’de dünya evine girdi.

Mahmud Mansur (26) ile Morel Malka’nın (23) düğününü basarak engellemek isteyen yaklaşık 200 aşırı sağcı Yahudiyi polisler zor engelledi. Çıkan olaylarda 4 gösterici gözaltına alındı.

Yediot Ahronot gazetesinin haberine göre, Filistinli Mahmud Mansur Morel Malka adlı İsrailli bir kıza aşık olunca onun İslam dinini seçmesini istedi. Mansur’un bu teklifini kabul eden Malka Müslüman oldu. Savaşın devam ettiği bir sürede evlenme kararı alan çift ateşkesten de yararlanarak Tel Aviv’in en merkezi meydanlarından biri olan Rishon Letsion’da bir düğün salonu kiraladılar. Yahudi ve Müslüman ailelerden oluşan toplam 800 kişi düğünde hazır bulundu.

Haberin medyada duyulması üzerine harekete geçen bazı aşırı sağcı guruplar ise düğünü engellemek için salona girmek istediler. Dinci guruplar Müslümanların genç Yahudi kızlarını İslam dinine çevirerek kendilerinden uzaklaştırdıklarını savunarak “Bize ırkçı diyebilirsiniz, bir Müslüman kızın Yahudi bir gençle evlenip bizim dine geçmesine onlar asla müsaede etmezler, bizde aynı şeyi yapıyoruz” dediler. Gazete, polisin geniş güvenlik önlemleri aldığı düğün salonunun önünde 100 kadar Yahudinin de bu çifte destek vermek için toplandığını yazdı. Müslüman bir erkekle Yahudi bir kızın evliliğini alkışlayan bu kişiler “Aşk özgürdür, hiçbir dine tabi değildir” sloganları attılar.

Kaynak:Haber Kaynağı