BU BİSİKLET ULAŞIMDA EZBERLERİ BOZACAK

BU BİSİKLET ULAŞIMDA EZBERLERİ BOZACAK

Önce elektrik pilleri ile desteklenen bir pedal çevirme özelliği sayesinde yaklaşık 100 km uzağa gidebilecek donatıya sahip


 Amerika'da yaşayan Agustin Agustinoy, Eric Sevillia ve Lucas Toledo adlı 3 tasarımcı geleceğin bisikletini imal etmiş görünüyorlar. Bu bildiğimiz bisikletlerden çok fazla özelliğe sahip. En önemli özelliklerinden biri çok hafif ve katlanabilir olması.Şehirde bisiklet ile yaşayanlar için inanılmaz bir özellik.

1800 YILDIR DEĞİŞMEYEN BİSİKLETİN SIÇRAMA YAPMASI

Bu 3 tasarımcının ididası ise çok daha büyük. 1800 lerin başında icad edilerek bu güne ulaşan bisikletin çok büyük değişiklikler yaparak sıçrama yapmadığını düşünüyorlar. İşte diyorlar bizim icadımız bu sıçramayı başardı.

Peki hangi özellikleri ile çağ atlamış olacak yeni bisiklet? Elektrik pilleri ile desteklenen bir pedal çevirme özelliği sayesinde, yaklaşık 100 km uzağa gidebilecek donatıya sahip. Bu özelliğini Lityum İyon yüksek teknoloji pilleri ile başarıyor. Ayrıca bisiklete eklenmiş bir gps izleme donatısı, hırsızlar için çalınmasını imkansız bir araç haline getiriyor yeni icadı. Çünkü müthiş bir elektronik klitleme sistemine sahip.

anigif.gif

Elektirk desteği ile saatte 40-50 km hıza sahip olan bisiklet sadece 17 kg ağırlığında.Tıpkı bir kağıt gibi sadece 1 saniyede katlanabiliyor.Gövde aliminyumdan üretilmiş ve paslanmaz özelliklere sahip.

Bisiklet tıpkı bilgisayarınız gibi bir usb yardımı ile şarz edilebiliyor. Ayrıca akıllı telefonunuza bağlayarak yol yardımı alalbildiğiniz gibi hızınızı ayarlayarak tıpkı oto pilot kibi kullanabiliyorsunuz.

Eğer bisikleti gece kullanacaksınız farkedilmenizi sağlayan çok ekonomik bir aydınlatma sistemine sahip olduğunu göreceksiniz. Üstelik çok etkileyici bir güzellikte.

İŞTE GECE GÖRÜNÜŞÜ

ad692f758514526ac8661ffed7af045a_large.jpg

Peki bu harika icadın fiyatı ne kadar olacak ? Prototipi ve tüm üretim prosesi projesi hazır olan 3 tasarımcı seri üretim için 400 bin dolar arıyorlar. Şu ana kadar 20 bin dolar sağlamış durumdalar. Kalan miktarı tamamladıklarında bisikletin 2 ayrı tipi satışa sunulacak. Satışa 2015 Mart ayında başlanacağı tahmin ediliyor. Ve elektronik donanımlı olanın fiyatını 2.990 3.390 Dolardan ve manuel olan tipini ise 2.590 Dolardan satılacak.

 

Kaynak:Haber Kaynağı