Bu bir kendimi ihbardır!

  GEZİ İDDİANAMESİ’ndeki suçlamalar şunlardır:

 

İbadethaneyi kirletmek! (Bezmialem Camisi’ne ayakkabıyla girmek.)

Özel kıyafetleri izinsiz kullanmak! (Yıp öğrencilerinin beyaz önlük giymesi.)

Kamu mallarına zarar vermek! (Barikatlara yığılan kaldırım taşlarından söz ediyorlar olsa gerek.)

Devlet görevlilerinin görevini yapmasına engel olmak!(Gaz mermisi ya da gerçek silahla insanları yaralayan, öldüren, kör eden polislerin, bu işlerle görevlendirilmiş polislerin daha çok insana zarar vermesine engel olmaktan söz ediliyor olsa gerek.)

Çanakkale’de, GEZİ AYAKLANMASI’na destek eylemi öncesi yollara sprey boyayla yazı yazan on üç yaşındaki bir çocuk da iki yıl hapis ya da ailesinden alınıp yetiştirme yurduna verilmesiyle cezalandırmak üzere bir iddianameyle yergılanıyormuş!

 

O zaman az durun!

 

Bu bir ihbardır!

 

Bu bir kendimi ihbardır.

 

Eğer GEZİ AYAKLANMASI sırasında, Bezmialem camisi önünde, polisin saldırısına maruz kalsaydım, hiç tereddüt etmeden, ayakkabılarımla camiye sığınırdım.

 

Bu bir kendimi ihbardır.

 

Eğer tıp öğrencisi olsaydım, GEZİ AYAKLANMASI’nda yarlananların, benim tıp insanı olduğumu anlaması ve benden yardım alınabileceğini bilmesi için beyaz önlüğümü giyerdim.

 

Bu bir kendimi ihbardır.

 

Eğer polis, insanları yaralamak, sakat bırakmak hatta öldürmek üzere gaz silahı ya da hatta gerçek silah kullanıyorsa, ona engel olmaya çalışmayı insanlık görevi sayar ve engel olmak için elimden geleni yaparım!

 

Eğer Çanakkale’deki GEZİ AYAKLANMASI’na destek mitinginde bulunsaydım ve yaşım on üç olsaydı, ben de yollara muhalif yazılar yazardım.

 

Bu bir kendimi ihbardır.

 

Eğer aynı süreç bir kez daha yaşanırsa, hiç tereddüt etmeden, elimin yettiği bütün protesto eylemlerine katılacağım.

 

Bu bir kendimi ihbardır.

Önceki ve Sonraki Yazılar