BU BELDEDE KİMSE OY KULLANMADI

BU BELDEDE KİMSE OY KULLANMADI

Bir kişi bile oy vermedi.

Kuşu'daki muhtarlık seçimindeki sandık görevlilerinden Tevfik Gündoğdu, "Gördüğünüz gibi sandıklar boş. Seçmen muhtar seçimi için oy kullanmaya gelmedi" dedi.

Kuşululardan ev kadını Ayşe Çetin (52), "Belediye başkanı seçimi olsa koşarak gideriz. Ancak muhtar seçimi olduğu için bizi ilgilendirmiyor. İşimize gücümüze bakıyoruz" dedi.

3 SEÇİME DE KATILMAYACAKLAR

Kuşu'nun eski Belediye Başkanı Hidayet Gürakan, demokratik haklarını kullandıklarını belirterek Kuşu'nun beldelik hakkını alana kadar ne genel, ne yerel ne de Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde oy kullanmayacaklarını dile getirdi. Gürakan, Kuşu'nun 2 binden fazla nüfusa sahip olduğunu belirterek, halkın bu durumu hak etmediğini ileri sürdü. Demokratik yollardan haklarını aramaya devam edeceklerini vurgulayan Şahap Aydoğdu, 62 yıldır belediye olarak hizmet veren beldenin köy yapıldığını hatırlatarak seslerini duyurmaya çalıştıklarını söyledi.
Belediye eski meclis üyesi Veli Gündoğdu ise "Hak etmediğimiz bir durumla karşı karşıya kaldık. Biz devletimize isyankarlık yapmıyoruz. Şimdiki nüfusumuzun 2 binin üzerinde olması nedeniyle belediyemizi geri istiyoruz. Biz muhtar değil belediye başkanımızı seçmek istiyoruz. Bunun için de bugünkü muhtarlık seçimine katılmıyoruz" dedi.

SEÇİM HAVASI YOK

Simav'da faaliyet gösteren Kuşulular Derneği Başkanı Murat Güntaş (34), "Gördüğünüz gibi Kuşu kasabasında seçim havası yok. Herkes tarlasında, bağında bahçesinde. Bundan sonraki seçimlerde de Kuşu'nun beldelik hakkını almadan seçimlere katılmayacağız" diye konuştu.
Kuşu halkından Sigorta Acentesi Bayii Ahmet Gündoğan (52), köye dönüşünce hizmetlerin kesildiğini belirterek şehir dışından cenaze bile getiremediklerini söyledi. Eskiden bir belediye başkanı ile 4 muhtarın baş edemediği hizmetleri şimdi tek bir muhtarın görmesinin mümkün olmadığını savunan Gündoğan, "Kuşu bugün 2 bin 158 nüfusa sahip. Biz bu demokratik tavrımızla herhangi bir siyasi gücün peşinde değiliz. Biz belediyemizin peşindeyiz" dedi.

"KUŞU'DA MİLLET HAKİMİYETİ YOK"

75 yaşındaki emekli din görevlisi Ekrem Kaymaz, "Atatürk şöyle diyordu: 'Hürriyetin de, musavatın da, adaletin de ihtinas ettiği nokta millet hakimiyetidir'. Bugün Kuşu'da millet hakimiyeti yok. Bugün Kuşu atamalı bir muhtarla idare ediliyor. Ama biz bunu kabul edemiyoruz. Bu yüzden oy kullanmıyoruz" dedi. İlçe olmaya namzet bir beldenin köye dönüşmesini kabullenemediklerini söyleyen Kuşulu Şükrü Karaca (64), "Bu yüzden sandığı bugün yaptığımız gibi bundan sonra da boykot etmeye devam edeceğiz. Beldelik hakkımızın verilmesini bekliyoruz. Sesimizi yetkililerimizin duymasını istiyoruz" diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı