Bu Başbakan Demokrat Değil."

Bu Başbakan Demokrat Değil."

Yargı üzerindeki baskıyı kaldır. Basın ve medya üzerindeki baskıyı kaldır. Hakimlere talimat vermekten kendini alıkoy. Bu başbakan demokrat değil."

CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI GÜNEŞ: BU BAŞBAKAN DEMOKRAT DEĞİL 
 
Mustafa ERCAN/ MERSİN, 

MERSİN'de bulunan CHP Genel Başkan Yardımcısı Hurşit Güneş, son dönemlerde Türkiye'nin komşuları ile ilişkilerinin iyice gerildiğini, kurulacak patriot füzelerini de İsrail'in ihtiyacını karşılaşacağını iddia ederek, Başbakan'ın demokrat olmadığını söyledi.
 
Güneş, Muğla Milletvekili Ömer Suha Algan ile birlikte partililerle bir araya geldi. Partisinin il binası önünde toplanan vatandaşlarla sohbet eden Güneş, Türkiye'nin çok önemli bir yol ayrımına girdiğini belirterek, "Türkiye'nin en önemli sorunu 10 yıl önce işsizlikti. İşsizlik 10 yılda oransal olarak azalmadı, sayısal olarak çoğaldı. Oransal olarak da aslında arttı"diyerek şöyle devam etti:
 
"Türk halkı artık işsizliği sorun olarak saymıyor. Çünkü terör belası başımıza geldi, 10 yılda terör tırmandı ve hemen hemen her gün birden fazla şehitle karşı karşıyayız. Bu hükümet terör konusunda gaflet değil hıyanete varan adımlar atmıştır. Kararsız davranmıştır, yanlış yapmıştır. Yanlış kişilerle müzakere etmiştir. Ne yaptığını halktan gizlemiştir, inkar etmiştir ve sonunda Türkiye'yi kana bulamıştır. Kendi içinde ülkeyi kana bulamakla yetinmedi gitti birde Suriye'yi kana buladı. Suriye'de muhalifleri silahlandırdı. Türk halkının vergileri ile hazırlanan bütçedeki paraları ne yazıktır ki Suriye'deki silahlandırmaya harcadı. Bir örneği, Hatay'daki Apaydın Kampı'nda Suriye'de savaşanların karargahını kurdu. Devlete karşı, halkına karşı silah sıkanları kampını Türkiye'de kurdu. Bu nedenle bu hükümetten kurtulmamız gerekiyor." 
 
İLİŞKİLERİMİZ GERİLİYOR
 
Komşularla olan ilişkilerin iyice gerildiğini ifade eden Güneş, "Sadece Türkiye'de değil başka ülkeleri de kana bulayan bir ülke ile karşı karşıyayız. İran ile ilişkilerimiz iyiden iyiye gerildi. Patriot füzelerini kurup duruyor. Niye? Çünkü Kürecik'te bir radar kurdu. Kürecik'te radarı niye kurdu? Türkiye'nin radara ihtiyacı mı vardı? Hayır. Kimin ihtiyacı vardı, İsrail'in ihtiyacı vardı. Dün gece geç saatlerde BM'de Filistin'in tam üye olması onaylandı. Filistin'i ilk kutlayan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu olmuş. Doğrudur, uygundur. Aynı zamanda Başbakan da Filistin liderine ilk telefon açıp kutlayan olmuş. O da iyi olmuş. O zaman insana sorarlar, Kürecik'teki radar niye, patriot füzeleri niye ve kimin için ve kime karşı? İsrail'e mi karşı yoksa İsrail tedirgin oldu da onun için İran'a mı karşı? Riyakarlık yapma, dürüst, açık ol. Kimden yanasın? Gerçekten Gazze'de İsrail mezalimi ve zulmü altında ezilenlerden mi yanasın yoksa sen gerçekten İsrail'in yanında mısın da rol mü kesiyorsun. Bunu başbakana sormamız gerekiyor" diye konuştu.
 
BU BAŞBAKAN DEMOKRAT DEĞİL
 
Güneş, ekonomi ve dış politika çök kötü bir durumda olduğunu terörün de azdığını kaydederek şunları söyledi:
 
"Çocuklarımızın üniformaları kamuoyunda tartışılıyor. Üniformalar kalktı. Başbakan diyor ki, özgürlüğe kavuştular. Bula bula çocukların kıyafet özgürlüğünü mü buldun? Biz ilkokuldayken, ortaokul ve lisedeyken sınıfımızın içindeki kim zengin, kim zengin değil bilmezdik. Çünkü hepimiz aynı üniformayı giyerdik. Biz ancak üniversiteyi gittiğimizde kim zengin, kim zengin değil o zaman gördük. Ama başbakan istiyor ki, daha ortaokul çocukları sınıfta kim zengin, kim fakir görsünler. O fakir çocuk, zengin çocuk gibi giyinemediği için yüreği sızlasın. Eve geldiğinde mutsuzluğunu ailesine ifade etsin. Bunu istemiyorsan üniformayı niye kaldırıyorsun? Üniformanın bir nedeni var. Üniforma sadece Türkiye'de yok ki, dünyanın bir çok ülkesinde var. Üniformayı kaldırıp özgürlük sağladığını düşünürsen işte senin demokrat olmadığın ortaya çıkar. Sen eğer gerçekten özgürlüklere ve demokrasiye inanmak istiyorsan önce Silivri'yi azad et, önce git orayı düzelt. Yargı üzerindeki baskıyı kaldır. Basın ve medya üzerindeki baskıyı kaldır. Hakimlere talimat vermekten kendini alıkoy. Bu başbakan demokrat değil."
 
Konuşmanın sonunda Muğla Milletvekili Ömer Suha Algan ile birlikte parti denetimi için geldiklerini vurgulayan Güneş, parti olarak Mersin'de durumlarının çok iyi olduğunu da sözlerine ekledi.