BU ANKET MELİH GÖKÇEK'İ EMEKLİ EDER

BU ANKET MELİH GÖKÇEK'İ EMEKLİ EDER

Her iki şirketin araştırmalarına göre İstanbulda AKP çok az farkla önde görünsede 30 Mart akşamı Sarıgül'le CHP süpriz yapabilir.Anketlerden çıkan ortak sonuç Ankara'da Mansur Yavaş'ın 20 Yıllık Melih Gökçek egemenliğine son verecek olması.

Merakla Beklenen Konsensus ve ANDY-AR Anketleri AÇIKLANDI

Her iki şirketin araştırmalarına göre İstanbulda AKP çok az farkla önde görünsede 30 Mart akşamı Sarıgül'le CHP süpriz yapabilir.

Anketlerden çıkan ortak sonuç Ankara'da Mansur Yavaş'ın 20 Yıllık Melih Gökçek egemenliğine son verecek olması.

İzmir'de CHP rahat.

ANKARA'DA İLK KEZ BÖYLE BİR SONUÇ

Konsensus anketinin asıl önemli ve dikkat çekici kısmı Ankara tahminleri.
İlk kez AK Parti oyları bu kadar düşük gösteriliyor. Mansur Yavaş'ın yüzde 44.4 oy alacağı iddia edilirken, Melih Gökçek'in yüzde 42.6'ya indiği belirtiliyor.
Konsensus'un bu tahmini gerçekleşirse Melih Gökçek 20 yıldan sonra Ankara'yla vedalaşmış olacak.

İSTANBUL İLÇELERİNDEKİ DURUM

İstanbul'un 39 ilçesinden 17'sini CHP adayları, 15'ini AK Parti adayları kazanırken 7 ilçede durum belirsizliğini koruyor ve adaylar başa baş gidiyor.

CHP daha fazla ilçe kazanmasına rağmen, toplam oy sayılarında AK Parti'yi geçemiyor. Kararsızlar İstanbul'da olduğu gibi yüzde 16.5 oranında olurken, yüzde 9.1 yanıt vermedi.

KONSENSUS'UN ÜÇ BÜYÜK İL TAHMİNİ.

İZMİR'DE SON DURUM

Konsensüs, İzmir'de 2014 yerel seçimlerinde kimin ipi önde göğüsleyeceğini tahmin edebilmek için 2 bin 1 kişiyle görüştü. Görüşülen kişilerin bin 11'i kadın, 990'ı ise erkek.

Bu 2 bin 1 kişinin verdiği yanıtlara göre CHP adayı Aziz Kocaoğlu'nu tercih edeceğini belirtenlerin oranı yüzde 34.5, AK Parti adayı Binali Yıldırım'a oy vereceğini söyleyenlerin oranı ise yüzde 23.8 oldu.

Kararsızların dağıtılmasından sonra CHP adayı Aziz Kocaoğlu'nun oy oranı yüzde 50.5, AK Parti adayı Binali Yıldırım'm oy oranı yüzde 34.9, MHP adayı Murat Taşer'in oy oranı ise yüzde 10.2 olarak ortaya çıktı. 
Bu durumda CHP adayı İzmir'de bir kez daha büyükşehir belediye başkanlığını kazanmaya en yakın isim oldu.

İzmir'in 30 ilçesinden 21'i kesin olarak CHP'de kalacak gibi görünürken, AK Parti 1 olan ilçe belediye başkanlığı sayısını 3'e çıkarıyor. 6 ilçede ise yarış ortada.

ANDY-AR IN İSTANBUL ANKARA VE İZMİR TAHMİNİ 

Kaynak:Haber Kaynağı