BU ALBAYI TERS KELEPÇE TAKMIŞLARDI GENELKURMAYA ATADILAR

BU ALBAYI TERS KELEPÇE TAKMIŞLARDI GENELKURMAYA ATADILAR

Başarısız darbe girişiminin ardından yapılan operasyon sonuçları şaşırtmaya devam ediyor.

15 Temmuz darbe girişimi sonrası darbenin en önemli isimlerinden biri olarak gösterilen ve tutuklanan Genelkurmay eski Adli Müşaviri Albay Muharrem Köse, Genelkurmay emrine atandı. Darbenin ilk günlerinde ters kelebçe takılarak gözaltına alınan ve bir çok medya kuruluşunda darbenin planlayıcısı olarak haberleştirilen Köse'nin ihraç edilmemesi şaşırtmıştı. Şimdi ise atandığı yer tartışılıyor.

TERS KELEPÇE TAKMIŞLARDI

15 Temmuz'un en önemli isimlerinden biri olduğu belirtilen Genelkurmay eski Adli Müşaviri Albay Muharrem Köse, Genlkurmay Başkanlığı emrinde görevlendirildi.

Darbe tutuklanan Köse'nin ordudan ihraç edilmemesi ve böyle bir göreve atanması dikkat çekti.

BALYOZ SANIKLARININ HEDEFİNDEYDİ

Odatv'deki habere göre, Köse, 2012'de Tuğgeneral Hıfzı Çubuklu'nun 'Andıç kumpası' ile tutuklanmasının ardından, Genelkurmay Adli Müşavirliği'ne atanmıştı. Muharrem Köse, Balyoz vb davalarda yargılanan sanıklar tarafından sıkça eleştirilmişti.

BALYOZ SANIKLARIN BELGELERİNİ ENGELLEMİŞTİ

Davalara sanıkların istediği belgeleri göndermeyen Muharrem Köse, kozmik oda araması sırasında devletin en gizli bilgilerinin kaydedildiği hard diski mahkeme kararına rağmen FETÖ üyesi savcıya teslim etmişti.

20160719-2-18112146-12403086-eb-640x360.jpg

Muharrem Köse'nin halen hakkında FETÖ üyesi olmaktan yakalama kararı olan avukat Sönmez Ahi'nin Genelkurmay Başkanlığı'nın resmi avukatı olmasında da etkin rol oynadığı iddia edilmişti.

Kaynak:Haber Kaynağı