Bozdağ Hakkında Hazırlanan Tutanak Ortaya Çıktı

Bozdağ Hakkında Hazırlanan Tutanak Ortaya Çıktı

.

 Adalet Bakanı Bekir Bozdağ TBMM'de 'Yargıya baskı' iddialarına karşı çok sert bir çıkış yaparak 'yargıya baskı yapan namussuz ve şerefsizin ta kendisidir' demişti. Gazeteport, Bakan Bozdağ hakkında İzmir Cumhuriyet Başsavcısı tarafından tutulan o tutanağa ulaştı.

BAŞSAVCI 3 KEZ ARANDI

İzmir'de eski Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın bacanağının da adının karıştığı liman yolsuzluğu operasyonu sürdüğü esnada soruşturmayı sürdüren İzmir Cumhuriyet Savcısı Hüseyin Baş 7 Ocak tarihinde üç kere arandı. Gazeteport Bozdağ hakkında hazırlanan fezlekede o tutanaklara ulaştı.

TALEPLERİ KİBARCA REDDETTİ

İlk olarak Adalet Bakanı Bekir Bozdağİzmir Cumhuriyet Savcısı Hüseyin Baş'ı makamından aradı. Hüseyin Baş'ın tuttuğu tutanağa göre Bekir Bozdağ İzmir Cumhuriyet Başsavcısından dosyayı soruşturmayı yürüten savcıdan alınarak bizzat kendisi tarafından yürütülmesini, sanıklara gözaltı yapılmadan çağrı yöntemi ile savcılık tarafından ifadelerinin alınmasını istedi. Ancak Başsavcı soruşturmanın usulünce ihbar üzerine başlatıldığını izah ederek bu talepleri kibarca reddetti.

Bu görüşmenin ardından mesai bitiminde Adalet Bakanı Müsteşarı Kenan İpek İzmir Cumhuriyet Başsavcısını iki kez arayarak aynı talepleri dile getirdi. Adalet bakanı Müsteşarı da soruşturmada gözaltı yapılmamasını, soruşturmanın ilgili savcıdan alınmasını istedi. Ancak başsavcının soruşturmanın usulen doğru yapıldığını izah etmesi üzerine düşünmesini isteyerek telefonu kapattı.

"SONUÇLARINA KATLANIRSINIZ"

İlerleyen saatlerde Başsavcıyı tekrar arayan Adalet Bakanı Müsteşarı Kenan İpek taleplerini tekrarladı. Bu kez konuşmasını "Bu saatte git. Cumhuriyet savcısını değiştir, tüm kararları iptal et, bu soruşturmayı durdur, bunu yapmazsanız sonuçlarına katlanırsınız" diyerek telefonu kapattı.

Başsavcı da Müsteşarın hukuki olmayan taleplerini yerine getirmedi. Müsteşarı 'soruşturmaya müdahale' ettiği için Adalet Bakanlığına şikayet etti. Bakan hakkında ise fezleke hazırlayarak bakanlığa gönderdi. Ancak Hsyk kış kararnamesi ile görevinden alındı.

İşte o tutanak: