Boyner'den Açıklama

Boyner'den Açıklama

Boyner, son yaşanan Gezi Parkı müdahalelerinin ardından şirketlerinin kurumsal internet sitesinden sert bir mesaj yayınladı!

AÇIKLAMA GELDİ
Son günlerde gerçekleştirdiği "Gezi Parkı" çıkışlarıyla Başbakan Erdoğan'ın söylemlerinin de hedefinde yer alan ünlü iş adamı Cem Boyner,  sanal alemde 8 Mart 'ta Boyner Holding'in gazetelere verdiği ilan nedeniyle açıklama yaptı. Boyner Holding'ten yapılan açıklamada, "Soz konusu ilanın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde çeşitli basın kuruluşlarına verildiğini ve kurumun internet sitesinde bulunduğu" vurgulandı.

Boyner Holding'ten yapılan açıklama şöyle: "Bazı internet sitelerinin bugün yayınladığı ve sosyal medyada dolaşan “ÇIK” ilanı, konu edinilenin aksine 8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle tüm ulusal gazetelerde yayımlanmış “kadın-erkek eşitliği”ne dikkat çeken ilanımızdır. O günden bu güne de web sitelerimizde bu ilan yayındadır. 

Boyner Grubu şirketleri istihdamda kadın-erkek eşitliğini sağlama konusunda örnek çalışmalarını her sene 8 Mart Dünya Kadınlar Günü ilanlarıyla toplumsal farkındalık yaratarak da desteklemektedir. Sözü edilen ilan, geleneksel olarak 3 yıldır verdiğimiz ilanların sonuncusudur. 2012 yılında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından verilen “İşyerinde Fırsat Eşitliği” Büyük ödülü’nü alan Boyner Grubu, geçen yılın sonundan bu yana da çalışma hayatında kadınlara daha fazla yer açılmasını, koşulların iyileştirilmesini sağlamak üzere Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın himayesinde oluşturulan İş’te Eşitlik Platformu’nun da aktif bir üyesidir. Bu şekilde, medya, STK’lar ve kamu kurumları işbirlikleri ile “kadın-erkek eşitliğinin sağlanması” ile ilgili çalışmalarımız ve desteklerimiz devam edecektir."

İLANDA NE DENİYORDU?

Boyner Holding'in açıklyama yaptığı ilanda  "Ne yazık ki bugün, kadınların özgür olduğu bir dünyada yaşamıyoruz. Ama hep beraber böyle bir dünya yaratabilir. Yeter ki gücünün farkında ol ve ona sahip çık. Haklarını elinden alanlara karşı çık" yazıyor. 

İşte Boyner Holding'in kurumsal sitesinde de bulunan ve 8 Mart Dünya kadınlar Günü'nde gazetelerde yayınlanan o ilan: "GÜCÜNÜN FARKINDA OL"

 

Boyner Holding'in internet sayfasında "çık" başlığıyla dikkat çekici bir mesaj yayınlayan iş adamı, Gezi Parkı'yla başlayan ve tüm yurda yayılan eylemlere, iş dünyasının önde gelen isimlerinin de önemli desteğini sürdürdüğünü belirtti. "Ne yazık ki bugün, kadınların özgür olduğu bir dünyada yaşamıyoruz. Ama hep beraber böyle bir dünya yaratabilir. Yeter ki gücünün farkında ol ve ona sahip çık" ifadelerinin yer aldığı Boyner'in mesajında ayrıca, "Haklarını elinden alanlara karşı çık" gibi sert söylemler de yer alıyor. 

Çapulcu pankartı taşıdıktan sonra Hükümet'in çeşitli kanatlarından ve bizzat Başbakan'dan tepki gören Boyner, geri adım atmamıştı. İş adamının bu seferki çıkışına hükümet kanadından ne gibi tepkilerin geleceği ise merak konusu.


İşte Boyner Holding'in kurumsal sitesinde yayınlanan o mesaj: