BÖYLE TACİZ HABERİ OKUMADINIZ

BÖYLE TACİZ HABERİ OKUMADINIZ

Evli ve 1 çocuklu adam komşusunun balkonuna.

Anadolu Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen karar duruşmasına tutuksuz sanık M.A ve müşteki S.E katılmadı. Duruşmada taraf avukatları hazır bulundu. Davanın geçtiğimiz celselerinde mahkeme, adli emanette bulunan suça konu kalem ve ipin Kriminal Polis Laboratuarı’na gönderilerek parmak izi incelemesinin yapılmasını istemiş, ip ve kalem üzerinde DNA testi yapılıp yapılamayacağını sorarak duruşmayı ertelemişti.

DNA İNCELMESİ YAPILACAK

S.E’nin avukatı Ömer Nasuhu Dede, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kriminal Polis Laboratuarı’nın sanığın doku örneğinin olmadığı için inceleme yapılmadığını belirttiğini ifade ederek, "Sanığa ait kalem ve ip üzerinde DNA incelemesi yapılmasını talep ederim" dedi.

"MÜŞTEKİNİN DE DNA ÖRNEKLERİ İNCELENSİN"

Sanık M.A’nın avukatı Ufuk Çerik ise, "Müşteki tarafından kurmaca bir senaryo ile müvekkilime iftira atılmıştır. Müştekinin de DNA örnekleri alınarak inceleme yapılmasını talep ederim" diye konuştu.

SAVCI: MOLEKÜLER GENETİK İNCELEMESİNE ESAS OLACAK ŞEKİLDE VÜCUT ÖRNEĞİ ALINSIN

Duruşmada talepler üzerine görüşünü açıklayan Cumhuriyet Savcısı, İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü’nün suça konu maddeler üzerinde yapılan inceleme sonucunda herhangi bir vücut izi tespit edilemediğini bildirdiğini belirterek, "Sanıktan moleküler genetik incelemesine esas olacak şekilde vücut örneği alınarak Kriminal Polis Laboratuarı’na emanetteki kalem ve ipin de gönderilmek suretiyle inceleme yapılmasına karar verilmesi talep olunur" dedi. Mahkeme hakimi ise DNA incelemesinin sonuç vermeyeceğini belirterek bu talebi reddetti.

CİNSEL TACİZ SUÇUNDAN BERAAT

Esas hakkındaki mütalaasını sunan Cumhuriyet Savcısı, sanığın söz konusu suçlamayı kabul etmediğini, kalem ve ip üzerinde parmak izi tespit edilmediğini ve sanığın suçu işlediğine dair yeterli delil olmadığını belirterek beraatına karar verilmesini talep etti. Mahkeme, sanık hakkında cezalandırılması talebiyle dava açılmış olsa da sanık M.A’nın suçu işlediğine dair cezalandırılmasına yeterli delil bulunmadığı gerekçesiyle "Cinsel taciz" suçundan beraatına karar verdi.

"TÜKENMEZ KALEMİ İPE BAĞLAYARAK İÇ ÇAMAŞIRINI ÇEKTİ"

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianameye göre, 36 yaşındaki evli ve 1 çocuk babası M.A 2012 yılının Eylül ayında sabah 06.30 sıralarında sigara içmek için balkona çıktı. Alt komşusu olan S.E’nin(31) balkon iplerine astığı iç çamaşırlarını gören M.A tükenmez kalemi bir ipe sararak komşusunun iç çamaşırını çekti. Çamaşırlarının çekildiğini gören S.E balkonuna sarkıtılan kalemi yakalayarak "Utanmıyor musunuz? Ben senin komşunum" dedi ve polisi arayarak şikayette bulundu. Olay yerine gelen polis ekipleri M.A ve S.E’yi polis merkezine götürdü. M.A emniyette verdiği ifadesinin ardından serbest bırakıldı ancak soruşturma sonunda "Cinsel Taciz" suçlamasıyla 3 aydan 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle Sulh Ceza Mahkemesi’ne dava açıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı