BÖYLE DOLANDIRICILIK GÖRÜLMEDİ

BÖYLE DOLANDIRICILIK GÖRÜLMEDİ

İşte ayrıntılar

ADANA'da depo kiralayan Abdullah Aslan (34), Tekin Yıldız (38) ile Fatih Topatan (23), parke taşı ve köpük doldurdukları kolileri, gıda toptancısı Hüseyin Ucuz'a (43) 'ton balığı' diyerek sattı. Dolandırıcılara 50 bin TL kapora veren Ucuz'un şikayeti üzerine yakalanan Tekin Yıldız ile Fatih Topatan tutuklandı.

Olay, Sarıçam İlçesi'nin Osmangazi Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, 40 ayrı dolandırıcılık suçundan kaydı bulunan Abdullah Aslan, kendisi gibi sabıkası bulunan Tekin Yıldız ile Fatih Topatan'a ortak iş yapmayı teklif etti. Dolandırıcılar, Osman Gazi Mahallesi'nde bir depo kiraladı. Depoya getirdikleri boş kolilere parke taşı ile köpük dolduran dolandırıcılar, ön kısmına da 20 koli ton balığı yerleştirerek diğer kolileri gizledi. Ardından da gıda toptancısı Hüseyin Ucuz'un yanına gitti. Ellerinde 50 bin kutu ton balığı olduğunu ve satmak istediklerini söyledi. Ton balığını piyasa değerinin yarısına alabileceğini düşünen Hüseyin Ucuz, pazarlık yapıp 187 bin TL'ye anlaştı. Konserveleri taşımak için şüpheliler ile birlikte depoya giden Ucuz, 50 bin lira da kapora verdi. Hüseyin Ucuz'un verdiği 50 bin TL kaporayı alan Abdullah Aslan, "Faturayı ofiste unuttum, hemen getiririm" diyerek ayrıldı, arkasından da Yıldız ile Topatan da çeşitli bahanelerle depodan çıkıp gitti.

KUTULARDAN TAŞ VE KÖPÜK ÇIKTI

Uzun süre bekleyen Hüseyin Ucuz, kolileri kontrol etmek istedi. Ucuz, açtığı kolilerden ilk sırada duran 20 pakette ton balığı, diğerlerinin ise parke taşı ve köpük dolu olduğunu gördü. Dolandırıldığını anlayan Hüseyin Ucuz, polise başvurdu. Hüseyin Ucuz'un şikayeti üzerine harekete geçen Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, Tekin Yıldız ile Fatih Topatan'ı yakaladı.

Gözaltına alınan şüpheliler Abdullah Aslan'ı suçlayıp, kendilerinin de dolandırıldığını ileri sürdü. Emniyet Müdürlüğü'ndeki ifadelerinin ardından adliyeye sevk edilen Tekin Yıldız ile Fatih Topatan tutuklandı. Kaçan Abdullah Aslan'ın yakalanması için çalışma sürüyor.

Kaynak:Haber Kaynağı