Boston Saldırısın da Flaş Gelişme

Boston Saldırısın da Flaş Gelişme

İkinci Çeçen bombacı sağ ele geçirildi

 
Boston saldırısında flaş gelişme

İkinci Çeçen bombacı sağ ele geçirildi
 
Nafiz ALBAYRAK / NEW YORK  
 
 
 
  ABD'nin Boston kentinde, pazartesi günü yapılan Boston Maratonu'nu kana bulayan Çeçen asıllı kardeşlerden Dzohokhar Tzarnaev, Watertown'da saklandığı teknenin altında sağ olarak ele geçirildi.
 
Maratonu kana bulayan saldırganlardan Dzohokhar Tsarnaev, Boston’a sınır kentlerden biri olan Watertown’da olduğu bilgisi üzerine, Watertown, SWAT timleri, FBI ve gizli servis ajanları, kent ve eyalet polislerinden oluşan yüzlerce kişilik güvenlik gücü, bölgedeki evleri tek tek aradı. Türklerin de yoğun olarak yaşadığı semtlerden biri olan Watertown’da, yüzlerce polis, FBI ve gizli servis ajanı, söz konusu ev çevresinde operasyona hazırlanan güvenlik güçleri, saatlerce süren aramalardan önce sonuç alamadı.
 
Dün geceki çatışmada yaralanmış olabileceği düşünülen DzohokharTsarnaev’in, bölgede olduğuna inanan güvenlik güçleri, bölge sakinlerinin evlerinden çıkmalarını yasakladı. Yerel saatle 18.00’da düzenlenen basın toplantısının ardından, bölge sakinlerinin evlerinden çıkmalarına izin verilmesinden yaklaşık bir saat sonra, Watertown sokaklarında yaklaşık 20 el silah sesi duyuldu. Güvenlik güçlerinin, üzerinde yada yanında patlayıcı maddeler olması olasılığına karşı yoğun güvenlik önlemleri aldığı bölge yeniden ‘donduruldu’. Polis, Çeçen saldırganın televizyon izleyerek kendi konuşlandırılmalarını izleyerek ona göre taktik geliştirebileceği gerekçesiyle, canlı yayın yapan bütün medya kuruluşlarının yayınlarını kesti ve canlı yayın araçlarını söz konusu evin çevresinden uzaklaştırdı. Bazı evlerdeki kişiler de evlerinden tahliye edildi. Boston Maratonu’nu kana bulayan sanıklardan 19 yaşındaki DzohokharTsarnaev, yerel saatle 20.00 sıralarında, bir evin arka bahçesinde bir tekne altında ele yakalandı. Polis, Çeçen asıllı teröristin, canlı ele geçirildiğini açıkladı. Hastaneye götürülen saldırganın sağlık durumu hakkında bilgi verildi. Çeçen asıllı kadeşlerden TamerlanTzarnaev adlı terörist ise, dün gece polisle girdiği çatışmada vurularak öldürülmüştü.
 
Dün zanlıları yakalamak üzere başlatılan geniş kapsamlı operasyon nedeniyle kentte hayat durma noktasına geldi.
 
Pazartesi günkü Boston Maratonu'nu hedef alan saldırıda 170'ten fazla kişi yaralanmıştı.
Zanlıların böyle bir saldırıyı neden düzenledikleri konusu gizemini korumaya devam ediyor.