Boston saldırısı şüphelisinin görüntüleri ele geçti

Boston saldırısı şüphelisinin görüntüleri ele geçti

ABD'nin Boston kentindeki maraton sırasında düzenlenen bombalı saldırını soruşturan yetkililer, potansiyel bir şüpheliye ait kamera görüntülerinin ele geçtiğini duyurdu.

Yetkililer, görüntülerde bir kişinin olay yerine siyah bir çanta bırakırken görüldüğünü aktardı.

Amerikan Federal Soruşturma Bürosu FBI, daha önce yaptığı açıklamada, bir şüphelinin yakalandığı yolundaki söylentileri yalanlamıştı.

Pazartesi günü düzenlenen bombalı saldırıda üç kişi, birçoğu ciddi olmak üzere onlarca kişi yaralanmıştı.

Henüz şüphelinin kimliğinin belirlenip belirlenmediği konusunda bir bilgi verilmezken, soruşturmada ilerleme kaydedildiği belirtiliyor.

FBI'ın soruşturma ile ilgili olarak dün akşam yapacağını duyurduğu bir basın açıklaması ertelenmişti.

Associated Press haber ajansı, FBI'ın yalanlamasına rağmen, adı açıklanmayan bir güvenlik görevlisine dayandırdığı haberinde, bir kişinin gözaltına alındığı bilgisinin doğruluğunda ısrar ediyor.

Bugün kurbanlar için yapılacak anma törenlerine katılacak olan Başkan Barack Obama, saldırıyı "terörizm" olarak niteledi.

Soruşturmayı yürütenler, kurbanların bacaklarına saplanan şarapnel parçalarından, kapalı devre kamera kayıtlarına ve insanların cep telefonlarıyla çektikleri görüntülere kadar binlerce delil parçasını gözden geçiriyor.

Boston Maratonu saldırısıyla ilgili henüz sorumluluğu üstlenen olmadı.

Saldırılarda 7.2 litrelik düdüklü tencerelere yerleştirilen metal parçaları ve çivilerin kullanıldığı belirtiliyor.

AP'ye bilgi veren bir kaynak, bombaların siyah sırt çantalarına yerleştirilerek yere bırakıldığını da söyledi.

BBC'nin Kuzey Amerika Editörü Mark Mardell, Amerikalıların, Boston saldırılarından dolayı genel olarak üzgün olduklarını ancak bu saldırının 11 Eylül gibi bir Amerikan vatanseverliği dalgası yaratmadığını söylüyor.

Boston'daki patlamaların ardından, İngiliz polisinin, bir sonraki büyük uluslararası maraton olan, bu Pazar günü düzenlenecek Londra maratonu ile ilgili güvenlik planlarını gözden geçirdiği bildiriliyor.