Borsada Yargıya Darbe Depremi

Borsada Yargıya Darbe Depremi

Borsa yine çöktü

BORSADA YARGIYA DARBE DEPREMİ

 Yolsuzluk ve rüşvet operasyonunda gerilimin artmasıyla dolar, haftanın son işlem gününde 2,17 ile yine rekor seviyeyi gördü. Euro ise ilk kez 3 lira seviyesini aştı. Gezi Olaylarının ardından bir türlü istikrara kavuşamayan borsa uzun yılların ardından en kötü gününü bu sabah yaşadı. Açılışta çakılan borsanın, hergün daha kötüye giden yolsuzluk ve rüşvet olaylarından ciddi sarsıntı geçireceği uzmanlar tarafından öngörülmüştü.


DOLARDA YENİ REKOR
Dolar rekorlar kırmaya devam ediyor. Hafta boyunca artan siyasi tansiyonla yükselen dolar, dün Cumhuriyet Savcısı Muammer Akkaş'ın "Soruşturma yapmam engellendi" açıklamasının ardından 2,14 lirayı aşarak rekor kırmıştı.


Haftanın son işlem gününe 2,1180 liradan başlayan dolar, açılıştan sonra 2,1765 liraya kadar çıkarak yeni en yüksek seviyeye ulaştı.
EURO 3 LİRAYI GEÇTİ
Euro/TL de 3 lira sınırını geçerek 3,0035 ile tüm zamanların en yüksek düzeyine çıktı.

SEPETTE YENİ REKOR
Sepet bazında TL (yüzde 50 dolar, yüzde 50 Euro) ise 2,5862 ile tarihi yüksek seviyeye ulaştı.


BORSA DİPLERDE
Borsa 62 bin puanın altına düşerek son 17 ayın en düşük seviyesine geldi. Yüzünü tamamen yurtiçi siyasal gelişmelere çeviren piyasa bugün de sakin bir gün geçirmiyor.


İlk seansta saat 10'dan itibaren borsada düşüş hızlanırken dolar da tekrar rekor seviyesine yaklaşmaya başladı.


Borsa şu dakikalarda günlük yüzde 4,37 kayıpla 61 bin 734 puanda seyrediyor. Bu seviye Temmuz 2012'den bu yana en düşük seviye olarak dikkat çekti.


Güne 2.1220 TL ile başlayan dolarda ise yükseliş hızlanıyor. Dolar 2.16 TL'lik rekorunu da yenileyerek 2.1750 TL'ye yükseldi.

Kaynak:Haber Kaynağı