Borsa Durdu Milyarlar Havaya Uçtu

Borsa Durdu Milyarlar Havaya Uçtu

.

 NEDENİ AÇIKLANMADI

Borsa İstanbul pay piyasasında saat 10.51'de işlemler teknik bir nedenden dolayı durdu ve broker ekranlarından sisteme emir iletilemedi. Borsa İstanbul AŞ'den yapılan açıklamada; "Pay piyasası alım satım sisteminde meydana gelen teknik bir nedenden dolayı işlemlere geçici olarak ara verilmiştir. Şu anda herhangi bir emir girişi veya işlem yapılamamaktadır. Konu ile ilgili olarak daha sonra bilgilendirme yapılacaktır" denildi. Gezi olayları ardından büyük kayıplar yaşayan istanbul Borsası, 17 aralık operasyonu ardından sürekli düşüş trendinde seyrediyordu. Teknik arıza ise çöküşün tuzu biberi oldu. Teknik arıza gerekçesi ile işlemlerin durması ise zaten kuşkulu olan yatırımcıların kaçışına neden oldu. Yatırımcıların bu gelişmeye tepkisi ise hafta başında belli olacak


MİLYARLAR HAVAYA UÇTU


 
Borsa İstanbul’da işlemler 3 saat durdu. Yaşanan teknik arıza nedeniyle ilk seans erken kapatıldı. İkinci seans da gecikmeli olarak açılınca 1.7 Milyar Lira buhar oldu. İlk seans meydana gelen teknil arıza nedeniyle işlemler durdu.
İkinci seans işlemleri de ancak 15.30’da başlayabildi. Arıza nedeniyle endeks yüzde 1.57’lik kayıpla 66.273 puana geriledi. Düşüş ise bin puanı geçti. 


Teknik arıza nedeniyle varant ve sertifikalar da işleme açılmadı. Arızanın neden kaynaklandığı hakkında herhangi bir bilgi verilmedi.


Kaynak:Haber Kaynağı