BORNOZ ELEŞTİRİSİ DEKANI KOLTUĞUNDAN ETTİ

BORNOZ ELEŞTİRİSİ DEKANI KOLTUĞUNDAN ETTİ

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan'ın karşılama törenlerinde eski 16 Türk devletini temsil eden askerlerden birinin kıyafetine Twitter'da yaptığı yorum eleştirilen, Denizli'nin Pamukkale Üniversitesi

- CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan'ın karşılama törenlerinde eski 16 Türk devletini temsil eden askerlerden birinin kıyafetine Twitter'da yaptığı yorum eleştirilen, Denizli'nin Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Herken istifa ettiğini açıkladı.

PAÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Herken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın karşılama törenlerinde eski 16 Türk devletini temsil eden askerlerden birinin kıyafetini Twitter'da değerlendirdi. Herken, Twitter hesabında, 'Şu bornozla fotoğrafı olan hangi beyliği temsil ediyor?' yazıp takipçileriyle paylaştı. Bu paylaşımdan sonra bazı twitter kullanıcıları, sözkonusu temsili kıyafet için 'Duşakabinoğulları' esprisini de ekledi. Prof. Dr. Herken, bu paylaşımını gelen tepkiler üzerine kişisel sayfasından kaldırdı, ama Ak Partili gençler tepki geçikmedi. Ak Parti Denizli İl Gençlik Kolları'nın öncülüğünde bir grup, basın açıklamasıyla Herken'i eleştirdi. Grup ayrıca Herken'e kargoyla bornoz gönderdi.

Yazılı açıklama yapan Prof. Dr. Hasan Herken, PAÜ Tıp Fakültesi Dekanlığından istifa ettiğini duyurdu. Herken, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: "Üniversitemizde rektörlük seçimlerinin yaşandığı süreçte mevcut rektörümüzü ve yönetimini yıpratmaya yönelik seçim oyunlarının bir yenisi daha sergilenmektedir. Tarafımca art niyetsiz olarak tören kıyafetlerinin özensizliği ile ilgili esprili bir tweet paylaşılmış ve ilk yansımalarını görüp kastımın dışında değerlendirildiğini fark ettiğimde de tweet kaldırılmıştır. Diğer kişisel tweetlerim bir bütün olarak incelendiğinde tutum ve tarzımın bu tür basında yapılan değerlendirmelere uygun olmadığı görülecektir. Düşünce dünyamın görsel veya yazılı medyaya yansımalarına bakıldığında milletimizin tarihine, manevi değerlerine ve T.C. Devletini temsil noktasında bulunan Cumhurbaşkanlığı makamına hakaret, aşağılama veya istihza içeren tek bir beyanım olmamıştır, gösterilemez. Bu tweeti paylaşırken ki amacım medyada yansıtılmaya çalışıldığı gibi Türkiye Cumhuriyeti Devletini temsil eden Sayın Cumhurbaşkanımızın makamını itibarsızlaştırmak olmadığı gibi, mensubu olmaktan gurur duyduğum milletimiz ve şanlı tarihimizle de alay etmek değildir. Paylaştığım Tweet'in özellikle rektör seçimlerini etkilemeye yönelik malzeme yapılmasını ve üniversitemizin son yıllarda sağlamış olduğu gelişmeyi yıpratmak için fırsat görülmesini derin bir üzüntü ile izliyorum. Bugüne kadar makam ve mevki peşinde koşmadığım gibi; günü birlik gündemlerden de medet ummadım. Sadece yönetici olarak değil mesleğimi yaparak ta insanımıza hizmet edileceğini düşünenlerdenim. Çalışmalarıma psikiyatri kliniği öğretim üyesi olarak devam edeceğim. Sorumluluk gereği şahsım üzerinden üniversitemizin hedef gösterilmemesi ve başka gayelere hizmet etmemesi adına dekanlık görevinden ayrılıyorum."

FOTOĞRAFLI

Kaynak:Haber Kaynağı