BÖREKÇİ BAKANA SARAYDAN ÜZEN YANIT

BÖREKÇİ BAKANA SARAYDAN ÜZEN YANIT

Seçim hükumetine seçilerek atanan bakanlar ile ilgili skandallar bitmek bilmiyor. Adı sosyal medyada " Börekçi Bakan" olarak anılan Ayşe Gürcan'ın Bakanlığı ile ilgili aldığı kararları uygulayamadığı ortaya çıktı.

Seçim hükümetine Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı olarak atanan Ayşe Gürcan, baltayı taşa vurdu. Sözcü'de Veli Toprak imzası ile yayınlanan habere göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yakınlığı ile bilinen bakanlık müsteşarını Saray’a şikayet etti. Bakana, “İki aylık görev süresiniz var, bu işlere karışmayın” cevabı verildi. İşte o haberin ayrıntıları.

MÜSTEŞARINI ŞİKAYET ETTİ

Aynı zamanda ‘ilk başörtülü bakan’ sıfatını taşıyan Ayşe Gürcan, yine kadın olan Bakanlık Müsteşarı Nesrin Çelik’le bazı anlaşmazlıklar yaşadı. Bakan, aralarında ihtilaflar artınca da soluğu Saray’da aldı. Müsteşarın görevden alınmasını istedi.

İŞİNİ YAP!: 

Hem Erdoğan hem de İçişleri eski Bakanı Efkan Ala’ya yakın olan Müsteşar Çelik’e Saray sahip çıktı. Bakan Gürcan’a da müsteşarla ilgili bir tasarrufu olamayacağı hatırlatılarak, 1 Kasım seçimlerine kadar ‘işini yapması’ istendi.

‘BÖREK’ TARTIŞMASI

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Gürcan, bakanlığa ilk atandığı günlerde ‘börek’ tartışmasıyla gündeme gelmişti. Bakanın twitter hesabından “Eğer bir Müslüman kadın börek yapmasını bilmiyorsa o aile dağılmaya mahkumdur” şeklinde paylaşılan mesaj eleştirilere neden olmuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı