Bombayı Polis Attı Avukat Vural Ergül Yargılanıyor

Bombayı Polis Attı Avukat Vural Ergül Yargılanıyor

VURAL ERGÜL GÜLGÛN FEYMAN'A KONUŞTU

Kamuoyunda yaygın olarak bilindiği şekliyle Ergenekon Davası olarak anılan duruşmaların 8 Nisan 2013 Pazartesi günü görüleni yoğun bir şekilde gaz bombardımanı altında geçmişti.
 
Duruşma günü, Ergenekon sanıklarına destek olmak için sabahın erken saatlerinden itibaren otobüsler ve özel araçlarıyla Silivri Cezaevi önüne gelen 15 bin kadar gösterici öğlene doğru cezaevinin dikenli tellerle örülü çitlerini aştı. Ön kısımdaki jandarma engelini de geçmeleriyle beraber arka planda beklemekte olan polisler kalabalığın üzerine panzerle tazyikli su ve göz yaşartıcı gaz sıkarak müdahale etti. Cezaevi önü aşağı yukarı yarım saat kadar süreyle savaş meydanına döndü. Su ve gazdan etkilenen çok sayıda insan yerlerde süründü. Polis, kalabalığı bariyerlerin dışına, tarlalara kadar kovaladı. Tazyikli su ve göz yaşartıcı gazdan kaçmaya çalışan göstericiler, lojmanların bünyesinde bulunan camiye sığınmak zorunda kaldılar.
 
Dışarıda bunlar yaşanırken Ergenekon davası avukatlarından Vural Ergül, duruşma salonu dışından topladığı gaz fişeklerini salona getirerek, mahkemeye sunmuş ve tepkisini göstermişti
 
DELİL SUNDU SUÇ UNSURU SAYILDI

Ergenekon davasına bakan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi ise, “duruşmaya el ile fırlatıldığında bir insanı yaralayabilecek nitelikte olan boş gaz fişeği kovanıyla izinsiz olarak girdiğini” belirttiği Ergül hakkında şikâyette bulundu. Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı ise mahkemenin şikâyetini bir fezlekeyle Adalet Bakanlığı’na bildirdi ve Avukatlık Yasası çerçevesinde soruşturma izni istedi.
 
Avukat Ergül, duruşma salonuna izinsiz delil sokmak iddiasına tepkisini, “O fişekleri 13. Ağır Ceza Mahkemesi kapısından topladım ve hiç olmazsa hukuk tarihine utanç olarak kayıtlara geçsin diye dilekçemin ekinde sundum. Hiçbir suç oluşturmayan bu davranışımın heyet tarafından meslek örgütüme şikâyet edilmesini,  savunmaya tahammülsüzlük ve savunmaya saldırının reflekse dönüşmesi ile izah mümkün olsa gerek” şeklinde izah ettikten sonra‚ TARİHİ BİR UTANCI KAYDA GEÇİRDİM‘ şeklinde açıklama yaptı. 

AVUKAT VURAL ERGÜL İLE GÛLGÜN FEYMAN'IN RÖPORTAJI İÇİN
TIKLAYINIZ