Bombaların geldiği Rakka muhaliflerin denetiminde

Bombaların geldiği Rakka muhaliflerin denetiminde

Reyhanlı’da 46 kişinin ölümüyle sonuçlanan saldırıyla ilgili Milli İstihbarat Teşkilatı'nın (MİT), hazırladığı bir raporda Suriye’nin Rakka kentinde 23 Nisan’da 3 otomobile bomba yüklendiği iddia ediliyor. Hatta MİT örgüt adı bile veriyor.Ancak Rakka, Özg

Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde meydana gelen korkunç patlamanın perde arkasına ilişkin tartışmalar sürüyor. Reyhanlı'daki patlamayla ilgili saldırıdan, daha üzerinden 24 saat geçmeden Suriye sorumlu tutuldu. “MİT raporları” ortaya çıktı. Hatta “ÖSO Ajansı” 19 saat önce örgütü bile ilan etti.  

MİT RAPORU VARMIŞ

Vatan gazetesi, Milli İstihbarat Teşkilatı'nın (MİT), Suriye’nin Rakka kentinde 23 Nisan’da 3 otomobile bomba yüklendiğini ve şüphelilerin Türkiye’ye saldırı planladığını, bombacıların Gaziantep, Hatay ve Şanlıurfa’da üç ayrı sınır kapısını kullanabileceğini yazdı.

Gazete, askeri kaynakların iddiayı doğrulamakla kalmadığını aynı zamanda sözü edilen uyarı metninde bir örgüt isminin de geçtiğini belirtti. MİT raporunda yer alan örgüt isminin "THKP/C Acilciler" olduğu ileri sürülüyor.

Vatan gazetesi haberinde, örgütün başında Nusayri olarak bilinen Mihraç Ural isimli Türk vatandaşı bulunuyor derken, Suriye istihbaratı ile koordineli çalışan Ural'ın özellikle Banyas'taki katliamdan sorumlu tutulduğunu öne sürdü.

Haberde “Saldırılar öncesi, Suriye’nin sahil kentlerinde etnik temizlik başlatan Beşar Esad yönetiminin birçok katliamı Türkiye Halk Kurtuluş Parti-Cephesi terör örgütü (THKP/C Acilciler) elebaşı Mihraç Ural’a yaptırdığı iddia edildi” deniliyor

ÖSO AJANSI: ALEVİ TERÖR ÖRGÜTÜ YAPTI

Saldırıyla ilgili tek açıklama bu değil.  Sosyal medyada “Özgür Suriye Haber Ajansı” adlı sayfadan saldırıdan hemen sonra, daha hükümet yetkilileri açıklama yapmadan, örgüt ismi ilan edildi. “ÖSO Ajansı”ndan yapılan açıklamada “Hatay Reyhanlı'da patlatılan bombaların arkasında Esad'a hizmet eden, Hatay ve Lazkiye merkezli Alevi terör örgütü olan THKP-C Acilciler'in lideri Miraç Ural'ın (aynı zamanda Esed'in ordusunda muvazzaf subay görevindedir) olduğu açık seçik ortada” iddiasında bulunduldu.

Açıklamada “Bazı konuları hatırlatmakta fayda var. Ülkemizde, İran istihbaratı mensubu 10 kadar kişi PKK'lılara bilgi verirken ve bilgi alırken görüntülenmiş ve ardından yakalanmıştı. İran'ın, Esad'a askeri, silah ve istihbarat yardımları yaptığını biliyoruz. PKK ile bilgi alış verişi yapan İran İstihbaratı ve PKK'ya kucak açan Esad'ın El-Muhaberat teşkilatı'nın ortak çalıştığını ele alırsak, THKP/C terör örgütünün Hatay'daki gücünü kullanarak bu patlatmayı gerçekleştirdiklerini düşünüyoruz. THKP-C acilciler terör örgütü, Hatay Amanos dağlarında PKK mensupları ile barınıp, askerlerimizle çatışmaya girdiklerini ve polislere saldırdıklarını da hatırlatmakta fayda var,” denildi.

GÜRSEL TEKİN: “RAKKA MUHALİFLERİN DENETİMİNDE”

MİT'in bombalı araçların yüklendiğin iddia ettiği Suriye’nin Rakka kentine ilişkin çarpıcı bir iddia da CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin’den geldi. 

CHP’li Tekin, YURT’a yaptığı açıklamada “Bomba yüklü araçlar Rakka kentinden ülkemize giriş yapmış. Bu kentin Özgür Suriye Ordusu’nun elinde bulunan tek bölge olduğunu biliyoruz. Patlamanın arkasında Özgür Suriye Ordusu’nun olduğunu düşünüyoruz,” diye konuştu.

EMNİYET RAPORU: ÖRGÜTÜN 1987'DEN BERİ BOMBALI EYLEMİ YOK

MİT'in ve ÖSO'nun adını telaffuz ettiği “THKP-C Acilciler” örgütüne ilişkin 2011 yılında Emniyet İstihbarat Daire Başkanlığı'nın hazırladığı belge ise MİT'i yalanlar nitelikte. 

7 Ekim 2011 tarihli belgede şöyle deniliyor: “Mevcut Anayasal düzeni kaldırarak komünist bir sistem kurmayı amaçlayan ve bu doğrultuda Öncü Savaşını esas alan THKP/C ACİLCİLER terör örügütnün 1987 yılından itibaren silahlı/bombalı bir eylemine ilişkin bilgiye rastlanmamış olmakla birlikte..."

İŞTE O RAPOR