BOĞAZDA FECİ KAZA; SAHİL GÜVENLİK BOTU BATTI; 3 ASKER ŞEHİT

BOĞAZDA FECİ KAZA; SAHİL GÜVENLİK BOTU BATTI; 3 ASKER ŞEHİT

Sarayburnu'nda kuru yük gemisiyle çarpışan Sahil Güvenlik botu alabora oldu. Botta bulunan 4 mürettebat yaralı olarak kurtarılırken, 3 mürettabat şehit oldu

Karadeniz yönüne giden bir yük gemisi saat 08.00 sıralarında Sarayburnu açıklarında seyreden Sahil Güvenlik botu ile çarpıştı. DHA'nın haberine göre,  sahil güvenlik botuna çarpan kuru yük gemisinin bayrağı ve yükü, kazadan sonra nereye gittiği ise şu anda bir sır.

ÇARPAN GEMİNİN YÜKÜ VE BAYRAĞI BİLİNMİYOR

Çarpışmanın etkisi ile içinde görevli askerlerin bulunduğu Sahil Güvenlik botu alabora oldu ve burnuna kadar battı. Bu arada henüz bayrağı ve ismi belli olmayan yük gemisi yoluna devam etti. Alabora olan Sahil Güvenlik botuna yardım için ilk önce çevrede bulunan balıkçı tekneleri yanaştı daha sonra Kıyı Emniyeti kurtarma botu tekneyi batmaması için bağladı. Kurtarma çalışmaları sürüyor.

KURTARILAN 4 KİŞİ HASTANEYE KALDIRILDI

Batan bottan kurtarılanlardan 4'ü hastaneye kaldırıldı.
Alabora olan Sahil Güvenlik botundan kurtarılan 2 kişi, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü Harem Tahliye Bot İstasyonu'na getirildi. Buradan da ambulansa alınarak hastaneye götürüldü.

VALİ VASİP ŞAHİN'DEN ALABORA OLAN BOTLA İLGİLİ AÇIKLAMA

Vasip Şahin batan tekneden 6 mürettebatın olduğunu 3'ünün kurtarıldığını belirtti.
İstanbul Valisi Vasip Şahin, Sarayburnu sahile gelerek Sahil Güvenlik botunun alabora olmasıyla ilgili açıklama yaptı. Vali Vasip Şahin, "Şuana kadar 3 mürettebat sağ olarak kurtarıldı. Diğer 3 kişinin de sağ olarak kurtarılması için çaba sarf ediliyor"

68960_19137_17082016093656_2.jpg

SAHİL GÜVENLİK BOTUNUN ALABORA OLDUĞU DENİZ KAZASINDA AĞIR YARALANAN 3 KİŞİ SAHİLE ÇIKARILDI

Bir geminin sahil güvenlik botuna çarparak alabora olmasına neden olduğu deniz kazasında denize düşen 3 ağır yaralı daha sahile çıkarıldı. Sağlık ekiplerinin ağır yaralılara müdahale ettiği görüldü

Kaynak:Haber Kaynağı