BODRUM'UN İLK BEDENSEL ENGELLİ BAŞKANVEKİLİ

BODRUM'UN İLK BEDENSEL ENGELLİ BAŞKANVEKİLİ

Bu Türkiye'de bir ilk.

MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde, 30 Mart yerel seçimlerde CHP'den Bodrum Belediye Meclis üyeliğine seçilen bedensel engelli Abdülmecit Poyraz, CHP'li Başkan Mehmet Kocadon'un tatile çıkması ile 10 günlüğüne Başkanvekilliği görevini üstlendi.

Tekerlekli sandalyede yaşamını sürdüren ve ngelliler adına yapılan tüm panel, gösteri ve eylemlerde ön planda yer alan 45 yaşındaki Abdulmecit Poyraz şunları söyledi:

"Başkanımız Kocadon izne ayrılıp vekilliği bana teklif edince hiç düşünmeden evet dedim. Bütün meclis üyesi arkadaşlarımıza duyduğu güvenin eseridir. Belediyede görevler aksamadan devam eder. Sayın başkan ve üyelerimizin bana olan güveni ve bu görevi vermeleri özellikle engelli bireylerimiz adına beni sevindirdi. Engelli bireylerin sosyal yaşama ve topluma kazandırılması yönünde mücadele verirken bu güzel bir örnek olacak. Zaten her gün Bodrumluların içindeyim, sorunları biliyorum" dedi.

Bodrum Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı da olan Abdulmecit Poyraz, her platformda engellilerin sesi olmaya devam edeceğini, engellilerin de hayatın içine karışmaya hakları olduğunu vurguladı.

 

Kaynak:Haber Kaynağı