BODRUM'DA UFO ŞOKU

BODRUM'DA UFO ŞOKU

Fotoğraflar paylaşıldı.

SİRİUS Uzay Bilimleri Araştırma Merkezi, merkeze ulaşan Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde çekilen görüntü ve fotoğrafların yapılan inceleme ve analizler sonucunda UFO olduklarını internet sitesinden yaptığı açıklama ile duyurdu. Fotoğraf ve görüntüler ise kamuoyuyla internet sitesi aracılığıyla paylaşıldı.

Bodrum'da Konacık Mahallesi'nde 'Gezici UFO Çadır Müzesi'nin kurulmasıyla, vatandaşların da gökyüzü UFO gözlemleri de giderek arttı. Bodrum'da Kaya Mehmet, Baran Esen ve Doruk Uluoluk tarafından çekilen fotoğraflar, Mustafa Karatay tarafından çekilen video görüntülerinin Sirius Uzay Bilimleri Araştırma Merkezi tarafından incelemesi yapıldı. Merkezin http://siriusufo.org/ adresinden yapılan yazılı açıklamada, merkeze ulaştırılan görüntülerin, incelemeler sonucunda UFO olduğu belirtildi.

Kaya Mehmet tarafından Konacık Mahallesi'nde 15 Temmuz tarihinde, Baran Esen ve Doruk Uluoluk tarafından yine Konacık Mahallesi'nde 12 Temmuz'da çekilen fotoğrafların ve Mustafa Karatay tarafından Çarşı Mahallesi'nde 07 Temmuz tarihinde çekilen video görüntülerinin özel filtre analizi ve programlarla yapılan incelemenin ardından UFO olduğunun tespit edildiği vurgulandı.

İnternet sitesinde Sirius Uzay Bilimleri Araştırma Merkezi Başkanı Haktan Akdoğan imzalı açıklamada, Bodrum ve çevresinde başlayan UFO gözlemlerinde son bir haftadır olağanüstü artış gözlenmekte olduğu ve merkeze her gün Bodrum ve çevresinden çok sayıda yeni UFO gözlem ihbarları yapıldığı belirtilerek şöyle denildi:

"Bazıları tanıklarca fotoğraflanan, filme alınan ve kurumumuz tarafından, bu seri fotoğraflar ve videolar üzerinde özel filtre analizi ve programlarla yapılan her türlü piksel, gölge, ışık, kontrast, negatif incelemede, değerlerin detaylı olarak incelenmesi ve analizleri sonucu, fotoğraflanan ve filme alınan cisimlerin montaj olmadığı ve görüntülerde hiçbir oynama yapılmadığı tespit edilmiştir. Görüntülerdeki cisimlerin kesinlikle venüs, çin feneri, kuş, leke, balon, ışık yansıması, atmosferik fenomen veya yanılsama gibi açıklanabilir doğal fenomenler olmadığı belirlenmiştir. Ayrıca cisimlerin karakteristik özelliği, formu, yapısı, hızı, manevrası, sessiz olması ve yerçekimini etkisiz kılan biçimde havada asılı durup, daha sonra hızla ortadan kaybolmaları hiçbir şekilde bilinen konvansiyonel araçlarla ve teknolojilerle uyuşmamaktadır. Yapılan her türlü teknik ve bilimsel analizler sonucunda, filme alınan ve fotoğraflanan cisimlerin UFO olduğu kesinlik kazanmıştır."

Kaynak:Haber Kaynağı