Bodrum'da hayvan katliamı

Bodrum'da hayvan katliamı

Muğla’nın Bodrum ilçesinde onlarca kedi, köpek ve tavuk zehirlenerek öldü.

Muğla’nın Bodrum ilçesinde onlarca kedi, köpek ve tavuk zehirlenerek öldü. Mahalle sakinleri kaldırım kenarlarında çok sayıda ölü kedi, köpek ve tavuk görünce şok oldu. Çevrede araştırma yapan hayvan severler yol kenarlarında ve bahçelerde zehir ile karışım yapılmış, tavuk ve kıyma kalıntılarına rastladı

Mumcular Mahallesi’nde sabah erken saatlerde evlerinden çıkan mahalle sakinleri sokak ortasında çok sayıda ölü köpek, kedi ve tavuk ile karşılaştı. 

Jandarmaya haber veren mahalle sakinleri ne yapacaklarını şaşırdı.

VETERİNER DE ÇARE OLMADI
Yaşayan köpekleri toplayıp veterinere götüren hayvan severler köpeklerin yaşaması için uzun uğraş verdi. Veterinere götürülen köpekler de öldü.

35 HAYVAN TELEF OLDU
Toplamda 35 kedi, köpek ve tavuğun öldüğü olaya jandarma el koydu. Jandarma olay yerinde inceleme yaparak tutanak tuttu. Zehrin nasıl ve kimler tarafından bırakıldığı öğrenilmesi için çevrede bulunan güvenlik kameraları incelenmeye alındı. Hayvan severler konuyu Orman Müdürlüğüne bildirildi.

Doğal Yaşamamı Koruma ve Hayvan Hakları Koruma Başkanı Avukat Vahit Çevik ise konuyla ilgili savcılığa giderek suç duyurusunda bulundu.

'BİR AN ÖNCE HAREKETE GEÇMEMİZ LAZIM' 
Bodrum Hayvan Hakları Derneği Başkanı Füsun Uslu, "Bu katliamlara dur demeliyiz. Sokaklarda köpekler, kediler ve tavuklar zehirlenerek öldü. Zannediyorum ki tarım ilacı kullanılarak öldürülmüşler. Çünkü çevrede yapılan araştırmalar sonucunda tavuk ve kıyma bulgularına rastlandı. Konu ile ilgili olarak arkadaşlarımız suç duyurusunda bulundu. İnsanların artık bilinçlenmesi gerekiyor. Bunun için bir an önce harekete geçmemiz lazım" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler