BM'DEN FLAŞ FİLİSTİN KARARI

BM'DEN FLAŞ FİLİSTİN KARARI

Bölgeye gidiyor.

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, İsrail'in Gazze'ye düzenlediği korkunç saldırı nedeniyle yarın bölgeye gideceğini bildirdi.
 
Vatan'da yer alan habere göre BM Siyasi İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Jeffrey Feltman, BM Güvenlik Konseyi'nin bölgedeki duruma ilişkin düzenlediği toplantıda BM Genel Sekreteri Ban'ın, İsrail ve Filsitin halkları ile dayanışmasını göstermek için yarın bölgeye gideceğini söyledi.
 
Feltman, Ban'ın hangi ülkeleri ziyaret edeceği, Gazze'ye uğrayıp uğramayacağı ve ziyaretin kaç gün süreceğine ilişkin ise herhangi bir açıklama yapmadı.
 
Feltman konuşmasında son 24 saatte yaşanan gelişmelere de yer vererek, "İsrail meşru güvenlik kaygıları taşıyor. Ayrım gözetmeksizin yapılan roket atışları kabul edilemez ancak BM, İsrail'in şiddetli yanıt vermesi nedeniyle alarma geçti" dedi.
 
Tüm tarafları uluslararası hukuka uymaya çağıran Feltman, sivillerin ve özellikle sahilde oynayanların da içinde olduğu çocukların öldürülmesinden kaygı duyduklarını belirtti.
 
Feltman, bölgede kalıcı bir barış kurulabilmesi için sorunun temellerine inilmesi ve iki devletli çözümün bulunması gerektiğini vurguladı.

Kaynak:Haber Kaynağı