BİZİM İÇİN ANNELER GÜNÜ YOK

BİZİM İÇİN ANNELER GÜNÜ YOK

Anneler Günü nedeniyle Edirnekapı Şehitliği, evlatlarını kaybeden acılı annelerce ziyaret edildi.

Terörle mücadelede 13 bine yakın şehit verilen Türkiye'de, Anneler Günü buruk geçiyor. Her sene olduğu gibi bu sene de Anneler Günü nedeniyle Edirnekapı Şehitliği, evlatlarını kaybeden acılı annelerce ziyaret edildi. Oğullarının mezarı başında dua eden anneler, “Anneler gününde çocuklarımız bize gelmedi, biz geldik" dedi.

“OĞLUM BANA GELECEKTİ"

Sabahın erken saatlerinde Edirnekapı Şehitliği'ne gelen aileler, anneler gününü şehit olan çocuklarının yanında kutladı. Evlatlarının mezarı başında dua edip çiçek diken aileler, bu özel günü buruk geçirdi. Girişi çiçeklerle süslenip “Cennet kapısı" pankartının asıldığı şehitlikte Şehit Komando Çavuş İbrahim Doğan'ın annesi Suzan Doğan, “Anneler gününde oğlum bana gelecekti, bana sarılacaktı ama ben oğlumun mezarı başına geldim. Ağlıyoruz, bizim için anneler günü yok. Çiçek getirdim, diktim, mezarını temizledim. Topraktan alıyorum yavrumun kokusunu. Çiçekleri kokluyorum yavrumun yerine" dedi. 

BABALAR DA ŞEHİTLİKTEYDİ

Şehit Jandarma Başçavuş Murat Taş'ın annesi Neriman Taş ise, "Hiç söylenecek bir şey yok. Sözün bittiği yer diyorum. Anneler gününde çocuklarımız gelmedi biz geldik. Sabah 8'den beri buradayız. Evini temizledik, misafirleri gelir diye. Onlar gelemediği için biz geliyoruz, 5 senedir biz geliyoruz" diye konuştu.

Anneler gününde eşleriyle birlikte şehit evlatlarını ziyarete gelen babalar da vardı. Şehit Piyade Komando Üsteğmen Emre Ercan'ın babası Nurettin Ercan her sene şehitliğe geldiğini belirterek, “Artık bizim yerimiz burası. Allah herkese sabır versin" diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı