"Bize ekmekten tasarruf edin" diyen Cuma'ya helikopterle gidiyor'

"Bize ekmekten tasarruf edin" diyen Cuma'ya helikopterle gidiyor'

Emine Ülker Tarhan, "Bize ekmekten tasarruf etmemizi söyleyen ancak, cumaya bile helikopterle giden bir adam var bu ülkede.

SAMSUN’da bir panele katılan CHP Grup Başkanvekili ve Ankara Milletvekili Emine Ülker Tarhan, "Bize ekmekten tasarruf etmemizi söyleyen ancak, cumaya bile helikopterle giden bir adam var bu ülkede. Her şeyi onun eline bıraktığımız takdirde neler olacağını lütfen tahayül edin" dedi.

Atatürkçü Düşünce Derneği Samsun Şubesi tarafından düzenlenen yeni yıl kahvaltısı ve panel Büyük Samsun Oteli’nde yapıldı. Yaklaşık 200 kişinin katıldığı panele CHP Grup Başkanvekili ve Ankara Milletvekili Emine Ülker Tarhan, Yargıtay Onursal Cumhuriyet Başsavcısı ve Türk Hukuk Kurumu Başkanı Sabih Kanadoğlu konuşmacı olarak katıldı. 

TARHAN: HENÜZ NE YAPTIĞINI BİLEMEDİĞİMİZ İÇİŞLERİ BAKANI VAR

29 Ekim 2012 tarihinden 1-2 gün sonra TBMM'de İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’in kürsüye çıkıp konuştuğunu hatırlatan CHP Grup Başkanvekili Tarhan, "Yemek yemek ve ayakta durabilme dışında henüz ne yapabildiğini pek bilemediğimiz içişleri bakanı çıktı ve ‘CHP, 29 Ekim’de illegal örgütlerin illegal yapıların peşine takıldı’ demişti. Ben de kürsüye çıkıp ona şu yanıtı vermek zorunda kaldım 'Demokratik kitle örgütlerine 'illegal' diyen siz aslında illegalsiniz.' Bu yüzden o sürece destek verdiğiniz için ve bize güç verdiğiniz için size teşekkür ediyorum" dedi.

Türkiye’de, adalet, merhamet, umut, huzur, vicdan, özgürlük, olmadığını anlatan Emine Ülker Tarhan, beyaz ekmeğin yasaklamasının düşünüldüğünü ifade etti. Tarhan, "Bıyık yok galiba. Artık onun yerine ölçülmüş biçilmiş bir acayip şey var. 'Onu da yasaklasa da kurtulsak' diyorum. Ama bu ülkede artık bol bol biber gazı, demir cop var. İçinde hukuk olmayan kocaman gösterişli adliye sarayları var" diye konuştu. Tarhan, bu dönemde terörün, teröristin ne kadar iyi ne kadar filozof, ne kadar ahlaklı olduğunun anlatıldığını kaydederken, "Bu günlerde sık sık kuvvetler ayrılığının ne kadar kötü, diktatörlüğünün ne kadar iyi bir şey olduğunun televizyonlarda anlatılıyor. Aslında her şey, bizi yönetenlerin bağlı oldukları uzak devletleri kızdırmamak üzere kurgulandı"dedi.

Tarhan, Hrant Dink’i öldüren, hedef gösterenlerin nerede olduğunu sorarken MİT müsteşarının 1 gecede çıkarılan yasayla yargıdan kaçırıldığını ifade ederken, "Bu ülkede özgürlük yok. Eğer özgürlük yoksa onu kazanmak gerekir. Buna giden yol nereden geçiyorsa oradan geçmek gerekir" dedi. 

Yargıtay Onursal Cumhuriyet Başsavcısı ve Türk Hukuk Kurumu Başkanı Sabih Kanadoğlu da, Türkiye’nin bir başkanlık rejimine götürülmek istendiğini öne sürerken, anayasa değişikliğine değinerek, "Hiç kimse neyin değişitirmek istendiğini onun yerine neyin konulmak istendiğini öğrenemedi. Üniter yapımızın mı değiştirilmesi isteniyor? Federal bir yapının mı kurulmasını istiyorsunuz" diye konuştu.