'Biz de siyasi çözüm istiyoruz'

'Biz de siyasi çözüm istiyoruz'

Suriyeli muhalifler, 'Cenevre Toplantısı'nı İstanbul'da görüşüyor.

Yenibosna'daki Gönen Otel'de bugün başlayan ve 3 gün sürecek olan Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK) Genel Kurul Toplantısı'na ilişkin SMDK Basın Sözcüsü Halid Salih, basın mensuplarına bilgi verdi. Toplantıda siyasi konuların yanı sıra, koalisyonun genişlemesinin ele alınacağını aktaran Salih, koalisyonda 72 üyenin olduğunu, bunların 10'nun hiç bir toplantıya katılmadığını söyledi.

KRİTİK BİR DÖNEMDEYİZ

Salih söz konusu koalisyona ilişkin bilgi vererek, "Koalisyonun misyonu, Esad'ın Banyas'ta yaptığı gibi halen hafızalarımızda olan katliamlarla mücadele edecek birini seçmesi olacaktır. Devrimin zamanı ve koalisyonun devamlılığı açısından çok kritik bir dönemdeyiz. Temsilcinin, rejimin gösterdiği saldırganlık ve kimyasal silahlar da kullarak işlediği katliamlarla başa çıkabilecek birisi olması gerekiyor. Farklı adaylar arasında herkesin düşündüğü ortak kriterler bunlar" dedi.

BİZ DE SİYASİ ÇÖZÜM İSTİYORUZ

Muhaliflerin Cenevre toplantısına katılıp katılmayacağı sorulunca Salih, ABD'nin kendilerine gönderdiği programın birçok bölümünde belirsizlik olduğunu belirterek, "Cenevre toplantısına kimin katılacağı ile ilgili belirsizlik var. Kimin katılacağını bilmiyoruz. Bu konuda puslu bir hava var. ABD ve Rusya siyasi çözümden bahsediyor. Biz de siyasi çözüm istiyoruz. Demokratik bir geçici hükümetin kurulmasını istiyoruz. Esad'ın içinde olduğu geçiş sürecini istemiyoruz" diye konuştu.