BİTKİSEL HAYATTAKİ KADIN DOĞUM YAPTI

BİTKİSEL HAYATTAKİ KADIN DOĞUM YAPTI

Portekiz'de mucizevi bir doğum gerçekleşti. 4 ay kadar önce beyin ölümü gerçekleşen hamile kadın, bebeği için makinalara bağlı olarak yaşatıldı.

Mirror'da yayınlanan habere göre Portekiz'in Lizbon şehrinde neredeyse 4 aydır bitkisel hayattaki bir anne, bebek dünyaya getirdi. Beyin kanaması geçiren 37 yaşındaki annenin 20 Şubat'ta beyin ölümü gerçekleşti.


Yapılan testler sonucunda fetüsün hala sağlıklı olduğu anlaşılınca, baba, annenin ailesi ve doktorlar hamileliğin devam etmesine karar verdiler. 4 ayın sonunda sezaryanla sağlıklı bir erkek bebek dünyaya geldi. 32 haftalık doğan bebeğin 2 kilo 353 gram olduğu açıklandı.

Portekiz Doğum Uzmanları Derneği başkanı Luis Graca, doğumun olağanüstü bir başarı olduğunu, hamile bir annenin 4 ay boyunca makinalara bağlı hayata tutunmasının büyük bir şans olduğunu dile getirdi.

Benzer bir olay Ocak ayında Polonya'da gerçekleşti. Bir bebek, beyin ölümü gerçekleşen annenin rahminde 55 gün yaşadı. 1 kilodan az doğan bebek 3 ay yoğun bakımda kalırken annesinin bağlı olduğu makinaların fişi doğumdan hemen sonra çekildi.

2009 yılında da İngiltere Jayne Soliman isimli bir buz pateni yıldızı beyin kanamasından hayatını kaybetti. 25 haftalık hamile olan kadın, bebeği doğabilsin diye 48 boyunca yaşam ünitesine bağlı hayatta kaldı.

Kaynak:Haber Kaynağı