Bitcoin için bir uyarı daha

Bitcoin için bir uyarı daha

Son yıllarda fiyat hareketleri ve bitmek bilmeyen rekor haberleriyle gündemden hiç inmeyen Bitcoin konusunda uzmanlardan bir uyarı daha geldi.

Son yıllarda fiyat hareketleri ve bitmek bilmeyen rekor haberleriyle gündemden hiç inmeyen Bitcoin konusunda uzmanlardan bir uyarı daha geldi. Son uyarı ise Yale Üniversitesi profesörlerinden ünlü ekonomist Stephen Roach'tan geldi. Roach, Bitcoin'i, 'tehlikeli spekülatif bir balon' olarak tanımladı.

Habertürk'ün derlediği habere göre, Morgan Stanley'in önceki Asya Yönetim Kurulu Başkanı ve başekonomisti olan Roach, son dönemin en gözde konularından biri olan Bitcoin'le ilgili önemli bir açıklama yaptı.

CNBC'ye konuşan Roach, "Bu akla hayale gelmeyecek çok tehlikeli spekülatif bir balon" dedi. Bitcoin'in şimdiye kadar gördüğü en sert hareket eden finansal ürün olduğunu belirten Roach, "Şimdiye kadar hiçbir ürünün bu kadar dik bir grafikle yükseldiğini görmedim. Ancak Bitcoin kariyerimde gördüğüm en en dik patikayı izliyor" dedi.

12 bin dolara kadar çıktı

Yılbaşından bu yana 11 kattan fazla değer kazanan Bitcoin, 12 bin dolar sınırına kadar dayandı. Son dönemde çok sert iniş çıkışların izlendiği kripto para birimi, tüm uyarılara karşın rekor serisine devam ediyor. Bitcoin'in piyasa değeri de birçok ülkenin toplam milli gelirini ve dev şirketlerin piyasa değerini geçmiş durumda.

Birçok yatırımcı blockchain teknolojisinin altındaki tekniği bilmeden yatırım yaparken, şimdilik elde ettikleri kazançlara odaklanmış görünüyor. Roach ise bu durumu "Patlayan bütün balonlar gibi" sözleriyle niteledi. Roach, "Fiyatlar düşecek ve en son yatırımı yapan en büyük zararı görecek. Hiç kuşku yok" dedi.

banner5.jpg

İlgili Haberler