'BİSMİLLAH' İLE MİTİNG YAPTILAR

'BİSMİLLAH' İLE MİTİNG YAPTILAR

AKP İzmir 1'inci Bölge 1'inci sıra milletvekili adayı Binali Yıldırım, aday olduktan sonra ilk kez geldiği İzmir'de miting yaptı.

AK Parti İzmir 1'inci Bölge 1'inci sıra adayı Binali Yıldırım, havalimanı mitingiyle seçim çalışmasını başlattı. İzmir Adnan Menderes Havalimanı VIP Salonu karşısındaki alana ses sistemli ve barkovizyonlu sahne kuruldu. Miting alanında, 'AK Parti kazanırsa kimse kaybetmez', 'Hizmet aşkıyla dağları deldi eleştirdikleri tünelden ilk onlar geçti', 'Hizmetin kralı, İzmir'in yüz AK'ı', 'Hoş geldin hizmet adamı, yeniden değil kaldığımız yerden', 'İlk günkü aşkla', 'Yolların kralı, adamın kralı', 'Sizi sevdiklerinize ulaştıran bakan' pankartları açıldı. AK Parti milletvekili adaylarından Necip Kalkan için hazırlanan, 'Başın düşünce dara Necip Kalkan'ı ara' pankartı da dikkat çekti. Binali Yıldırım sahneye eşi Seniha Yıldırım ve kızı Büşra Yıldırım ile birlikte çıktı. Yıldırım boynuna poşu takarak, yaklaşık 5 bin partiliye seslendi.

"BAYRAM HERKES İÇİN BAYRAM OLSUN"

Binali Yıldırım, bayramın herkes için bayram olmadığına dikkat çekerek, şehitleri andı, terörü lanetledi. Yıldırım, şunları söyledi:

"Biz İzmir'le gurur duyuyoruz. Hoşgeldiniz, sefalar getirdiniz. Hepinizi İzmir sıcağında, bizi sıcak şekilde karşılayıp bağrınıza bastığınız için en kalbi duygularla selamlıyorum. 30 ilçesini, bin 500 mahallesini, 4 milyon insanını selamlıyorum. Mübarek bayram günündeyiz. Mübarek Kurban Bayramı'nızı tebrik ediyorum. Milletimizi esenlik, güvenlik içinde, birlik ve beraberliğimizin daim olması için bizi nice bayramlara ulaştırmasını Allah'tan niyaz ediyorum. Bu mübarek günde çıktığımız bu yolculuğun yüzlerce yıldır acı çeken mazlum milletler için Ortadoğu'da, Balkanlar'da, Kafkaslar'da zulüm içinde olan kardeşlerimiz için hayırlı olmasını niyaz ediyorum. Bayram herkes için bayram olsun. Bayram ne yazık ki herkese bayram olmuyor. Biz daha şehitlerimizin acısıyla yaşarken kahpe ve kalleş terör örgütü bayram demedi kan akıtmaya devam etti. Buradan İzmir'den haykırıyorum, kahpe terör örgütü şunu iyi bilmelisin ki, bu vatanın, 780 bin kilometrekare vatan toprağının her karışı şehit kanlarıyla sulanmıştır. Dedelerimizden atalarımızdan bize emanet bırakılan bu mübarek toprakları asla ve asla kimsenin bölmesine, parçalamasına izin vermeyeceğiz."

260920151623224678104_2.jpg

TERÖRE LANET

Binali Yıldırım, birlik, beraberlik ve kardeşlik mesajı vererek, "İki hafta önce 9 Eylül'ü, İzmir'in kurtuluş yıldönümünü kutladık. Sıradan bir gün değildir, savaşın zaferle sonuçladığı gündür. İzmir'in kurtuluşunu kimse hafife almasın. Hain terör örgütü ne yapıyor; yolları bombalıyor, insanların hayatına kastediyor. Türk Milleti tarih boyuca şer güçlerle mücadele etmiş, bu ülkenin birliğini beraberliğini kardeşliğini sağlamayı başarmıştır. Terör örgütlerinin ister iç destekçileri ister dışarıdaki efendileri ne yaparlarsa yapsınlar kardeşliğimize zarar vermeyecektir. İzmir buradadır, bunu haykırmaktadır" dedi. 

299557266ac8192c_480x270.jpg

"GENÇLER İZMİR İÇİN GELECEKHAYALİ KURMUYOR"

AK Parti adayı Yıldırım, kendi gençliğinde herkesin İzmir'e gitmeyi hayal ettiğini, ancak günümüzde gençlerin İzmir için gelecek hayali kurmadığını öne sürerek, şöyle konuştu: 

"Bugünden itibaren 35 günümüz var. İzmir'de yeniden destanlar yazacağız. İzmir hazır mı? Merak etmeyin hizmetlerimiz daha yeni başlıyor. Şu eser, şurada gördüğünüz eser Türkiye'nin en büyük iç hatlar havalimanıdır. 2011 yılında burada var mıydı? Şimdi Adnan Menderes'in adını şerefle taşıyan bu havalimanını buraya nasıl getirdiysek İzmir'i de önümüzdeki dönem içinde inşallah Türkiye'nin yeniden herkesin hayalindeki şehir haline getirmeye ant içtik, yemin ettik. Osmanlı'dan sonra Anadolu toprakları işgal edilirken hiç ses çıkmıyordu. Şehirler bir bir işgal ediliyor, ancak moral bozukluğu içindeki halk ne yapacağını bilemiyor. İzmir, son kale, batı'ya açılan pencereydi. İzmir, İstiklal Savaşı'nın zaferle noktalandığı yer oldu. Gençliğimizde, çocukluğumuzda herkesin hayali İzmir'e gitmekti. Üzülerek söylüyorum İzmirli gençler gelecek hayallerini artık İzmir için kuramıyorlar, başka ülkelerde şehirlerde gelecek arıyorlar. İzmir buna layık mı? İzmir'i fuarlar kenti yapmaya Türkiye'nin ekonomisinin kalbi haline getirmeye, yeşilin her tonunun yer aldığı kent haline getirmeye ant içtik. Gün sorumlu arama, hesap sorma günü değil. Bugün tekrar İzmir için hayatını, canını ortaya koyan şehitlerimizi şükranla yad etme günüdür. Allah onlardan razı olsun, mekanlarını cennet eylesin. İzmir'e beşincilik yakışmaz. İzmir'e ikincilik yakışır. Burada 3 saattir bekliyorsunuz. Sıcak demeden güneşin altındasınız. İşte ekip, işte AK Parti'nin adayları. İzmir için en güzelini yapacağız, beraber çalışacağız. İzmir'e güveniyoruz. Bizim hayallerimiz var. Binali Yıldırım ve arkadaşları İzmir'e güveniyor, size güveniyor. İzmir'in kuzeyinden güneyine doğusundan batısına bize uyku haram, dinlenmek haram, hemşehrilerimizle bir olacağız ve onların gönüllerine girmeyi başaracağız." 

"İZMİR'E ESERLERİMLE GELİYORUM"

Binali Yıldırım, CHP İzmir Milletvekili Musa Çam'ın "Binali Yıldırım İzmir'e hangi yüzle geliyor" sözünü hatırlatarak, "Bakan, İzmir'e eserleriyle geliyor. İzmir'in her köşesine bakın eserlerimizi göreceksiniz. Konak Tüneli'ni yaptırmamak için ellerinden geleni yaptılar ama siz de biliyorsunuz tüneli açtığımızda en önde onlar geçtiler. Varsın olsun, bizim hizmetimizde particilik yok. 4 milyon İzmirli bizim kardeşimizdir. Bizim hizmetimiz hak içindir, halk içindir, bütün İzmir içindir" dedi.

İstanbul Teknik Üniversitesi Gemi İnşaatı ve Deniz Bilimleri Fakültesi'nden mezun olan ve aynı bölümde yüksek lisans yapan Binali Yıldırım, seçim startını gemide çıpanın denize salınması için söylenen komut olan geleneksel bir sözle "İlk günkü aşkla fundo bismillah" diyerek verdi. Yıldırım, milletvekili adaylarıyla fotoğraf çektirdi.

AK Parti İzmir 2'nci bölge 1'inci sıra milletvekili adayı Nükhet Hotar, göçmenlerle ilgili bir proje çalışması için Almanya'nın Münih kentinde olduğu için mitinge ve aday tanıtım toplantısına katılamadı. 

binaliyildirim.jpg

"EFSANE DÖNDÜ KAYA GİBİ DURUYOR"

AK Parti İzmir 1'ince bölge 1'inci sıra milletvekili adayı Binali Yıldırım, İzmir Adnan Menderes Havalimanı'nda gerçekleştirdiği mitingin ardından ilçe gezilerine başladı. Partililer buradaki mitinge yaklaşık 17 bin kişinin katıldığını öne sürdü. Yıldırım, daha sonra geçtiği Menderes ilçesinde, partisinin ilçe başkanlığı binasının önünde vatandaşlarla bayramlaştı, seçim otobüsünün üzerinden konuşma yaptı. Yıldırım, AK Partili Bülent Soylu'nun belediye başkanı olduğu ilçede yerel seçimde söz verdikleri doğalgazın Ekim ayı başında evlere verilmeye başlanacağını belirterek, "Biz ne dediysek o. Bizde hizmet yarım kalmaz. Desteğinizle daha da büyüyeceğiz" dedi. Yıldırım, daha sonra Torbalı'da vatandaşlarla buluştu. Binali Yıldırım burada 1'inci bölge 2'nci sıra milletvekili adayı Atilla Kaya'nın seçim bürosunu açtı. Partililer, Yıldırım ve Kaya için ortak slogan üreterek, "Efsane döndü, Kaya gibi duruyor" diye seslendi. Yıldırım, daha sonra Selçuk'a hareket etti.

Elif DEMİRCİ / İZMİR

Kaynak:Haber Kaynağı