Bisiklet Turu'nda Şok Kaza

Bisiklet Turu'nda Şok Kaza

15 Bisikletçinin lastiği patladı !

Bisiklet Turu'nda şok kaza!
22.04.2013 17:05
 
 
49'UNCU Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun Alanya- Antalya etabının son 200 metresinde kaza yaşandı.
 
49.Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun 150 kilometrelik Alanya-Antalya etabını takımından GrenEdge takımından Kruopis Aidis 3 saat 23 dakika 54 saniye ile kazandı. İkinciliği 103 sırt no'lu Bardoni Valvole takımından Marco Coledan, Üçüncülüğü de Lotto Belisol takımından Andre Greıpel tekerlek farkı ile elde etti..Alanya-Alanya etabının birincisi Argos Shımano takımından Marcel Kıttel 'in,Turkuaz mayoyu giymesinden sonra Alanya Kaymakamı Erhan Özdemir, Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu ile Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu, Ulusal hakemlerden Kuddusi Müftüoğlu ve Mustafa Kamil Abitoğlu'nun birlikte verdiği fodepar startından sonra 193 bisikletçi toplu halde Kızılkule'ye kadar geldi . Burada yarış Direktörü Abdurrahman Açıkalın'ın salladığı Damalı bayrak ile Alanya-Antalya etabı resmen başladı. 
 
İLK KAÇANLARIN ARASINDA AHMET ÖRKEN'DE VARDI
 
Sıcak ancak rüzgarlı bir havada ve genellikle düz bir parkurda cereyan eden etabın hemen başlarında, tıpkı dün olduğu gibi aralarında Konya Torku Şekerspor takımından 247 sırt numaralı Ahmet Örken'in de bulunduğu altılı grup atak yapıp, zaman farkını açmaya başladı. Ahmet Örken'in atağı sırasında hemen yanına, Bretagne Seche Envirionnement Takımından Koretzky Clement, Colombia'dan Quıntero, Caja Rural Seguros'dan Lasca Francesco, CCC Polsat Polkowice'den Gawronski Piort, Vini Fantini Selle'den Sano Junya'da dahil oldu. Grup önce 2 dakika 09, daha sonrada Ana grupla arasına 3 dakika 40 saniye kadar açtı. Tempo hızlı idi. Arkada'da kalan Ahmet Örken arkadaşları ise ana grubu mümkün olduğu kadar yavaş tempoda tutup aranın daha da açılmasını sağlamaya çalıştı. Nitekim bunda da başarılı oldular ve fark biranda 5 dakikaya yükseldi. Ana grubun temposunun ise mümkün olduğu kadar yavaş olduğu gözlendi. 
 
5 kilometre sonra altılı grubun artan temposu ile fark ilk etabın kapısı olan Tırmanış Primine doğru yaklaşılırken 6 dakika 8 saniyeye kadar çıktı.Ancak rüzgar yönünün aniden değişmesiyle birlikte ana grubun buna bağlı olarak tempo artırması ile fark yeniden 5 dakika sınırına indi. Start'tan bu yana geçilen nokta ise 38 kilometre idi..40 kilometre geçilirken ravitayman (Yemek) anonsu verildi..Bu anosla birlike bisikletçiler ikinci anonsa kadar yol katederken tişortların arkalarına depoladıkları gıdaları alabiliyorlar. 
 
LASTİK PATLATAN PATLANA
 
Parkurun düz ve temiz olmasına rağmen 50'inci kilometreye yaklaşılırken 15'i aşkın bisikletçinin lastik patlattığı gözlendi. Bu durum bugüne kadar geçilen etaplarda ender rastlanan bir durumdu.Bir yandan ravitayman, diğer taraftan lastik patlamaları ile uzayan grubun arkalarında bayağı bir hareketlilik göze çarpıyordu.
 
SPRİNT PRİMİNİ KORETZKY KAZANDI
 
Start'tan bu yana 51 kilometre geride kalırken etabın ilk primini kazan isimde belli oldu. Bretagne Seche Environnement Takımından Koretzky Clement çizgiyi ilk geçen bisikletçi oldu. İkinciliği Vini Fantını Selle takımından Sano Junye, Üçüncülüğüde CCC Polsat Polkowice Takımından Gawronski Piort elde etti. Zaman farkı ise yine altılı grupla, ana grup arasında 5 dakika sınırı olarak ölçüldü. Bu kilometreye kadar ana grubun ve öndeki altılı grubun saatteki hızı 50.kilometre olarak ölçüldü. 
 
ZAMAN FARKI AZALMAYA BAŞLADI
 
Finişe 65 kilometre kala öndeki altı grup ile, ana grubun arasında fark 5 dakikadan 4 dakikaya kadar indi. Rüzgarın şiddetini artırd gözlendi. Ana grubun önünü ise sürekli Argos Shimano ve Omega Pharma'nın çekmesi ise bir başka önemli not idi..Öndeki altılı bu kez etabın ikinci kapısı olan Türkiye Güzellikleri Primini kapabilmek için pedal basmaya devam etti.
 
TÜRKİYE GÜZELLİKLERİ PRİMİNİ AHMET ÖRKEN KAZANDI
 
Finişten bu yana 86 kilometre geçildiği anda Türkiye Güzellikleri Primi Kapısına birinci geçmek için kıyasıya bir mücadele vardı. Konya Torku Şekerspor Takımından Ahmet Örken çizgiyi birinci geçti. İkinciliği Colombia'dan Quıntero, üçüncülüğüde Bretagne Seche Envuronnement Takımından Koretzky Celement elde etti.
 
BEYAZ VE KIRMIZI MAYOLAR KONYA TORKU ŞEKERSPOR'LU SPORCULARIN
 
Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun üçüncü gününde koşulacak Antalya-Elmalı (Göğübeli) etabında Türkiye Güzellikleri Mayosunu (Beyaz) Ahmet Örken ile Tırmanış mayosunu (Kırmızı) Mustafa Sayar'ın giymesi kesinleşti. Her iki sporcuda turda Konya Torku Şekerspor takımından yarışıyor. Sprint priminin gerçekleşmesinden sonra ana grup temposunu iyice hızlandırdı. Fark 2 dakikaya indi. Serik geçilirken fark daha da daraldı. Öndeki grup iki prim kapısını geçtikten sonra sanki ana gruba yakalanmak istercesine temposunu düşürdü. Finişe ise artık 50 kilometre kalmıştı.Ve beklenen oldu. Grup birleşti.
 
ATAKLAR BAŞLADI
 
Yarışın son kilometreleri yaklaşıldıkça, bol bol atak üstüne ataklar başgösterdi. Vini Fantini Selle'den Sano Junya, Sojasun'dan Delaplace ve Colombia'dan Quintero finişe 15 kilometre kala atak yapıp kaçmaya çalıştılar ama 10 saniyelik farkı açamadılar. Ana grup hemen arkasında yoğun bir biçimde takipteydi...Etabın bir diğer enterasan tarafı, dünkü etap gibi, Antalya'ya da 193 bisikletçinin kopmadan grup halinde pedal basmasıydı..
 
SON 10 KİLOMETRE
 
Öndeki üçlünün zaten arayı açması beklenmiyordu ve finişe 10 kilometre kala grup yine birleşti..8-5-4-3-2 derken Grup finişin içine toplu girdi. Müthiş bir tempo ve çalışma vardı grubun içinde. Yine sprinterlere takım arkadaşları yer açmak için olağanüstü bir çaba gösteriyordu.Son metreler yine nefes kesti. 500 metre kala inanılmaz bir kaza meydana geldi. Adeta 50-60 sporcu birbirinin üzerine düştü. Bu fırsattan istifade edip gruptan kaçan 66 sırt no'lu GrennEdge takımından Kruopis Aidis etabı 3 saat 23 dakika 54 saniye ile kazandı.
 
BİSİKLET TURU'NDA KAZA (1) 
 
49'UNCU Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun Alanya- Antalya etabının son 200 metresinde kaza yaşandı.
 
Saat 12.50'de Alanya'dan hareket eden 25 takımdan 193 sporcu saat 16.30 sıralarında Antalya'ya girdi. Gazi Bulvarı üzerinden Kızılırmak Caddesi'ni takip ederek 100. Yıl Bulvarı'nı geçen bisikletçiler, Konyaaltı Caddesi'ne dönerken Müze Kavşağı'nı geçtikleri sırada kaza yaşandı. Finiş çizgisine 200 metre kala bir bisikletçinin devrilmesi sonucu meydana gelen kazada arkadasındaki yaklaşık 50 bisikletçi devrildi. Bir bisikletçi bariyerleri devirerek takla atıp orta refüje çıktı.
 
Çevrede bulunan sağlık görevlileri kazaya karışan bisikletçilere müdahale ediyor.
 
Geçen yılki turda da aynı noktada benzer kaza yaşanmıştı.