Birleşmiş Milletler Twitter Yasağının Kaldırılmasını İstedi

Birleşmiş Milletler Twitter Yasağının Kaldırılmasını İstedi

Birleşmiş Milletler Twitter Yasağının Kaldırılmasını İstedi

Türkiye’deki Twitter yasağına yurt dışından tepkiler gelmeye devam ediyor. ABD ve Avrupa Birliği‘nin ardından Birleşmiş Milletler de bir mesaj yayınladı veTürk hükümetinin uluslararası haklara yönelik yükümlülüklerini ihlal ettiğini söyleyerek yasağı kaldırma çağrısında bulundu.

Hürriyet‘in haberine göre Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Yüksek Komiserliği sözcüsü Rupert Colville açıklamasında endişelerini dile getirirken Twitter erişim engellemesinden bir an önce vazgeçilmesi için Ankara’ya çağrıda bulunuyor.

Colville’in açıklamaları tam olarak şu şekilde:

"20 Mart’ta Twitter’a erişimin yasaklanmasının Türkiye’nin uluslararası insan hakları yükümlülükleriyle bağdaşmaması nedeniyle kaygı duyuyoruz. İnsanların çevrimdışı olduklarında sahip oldukları hakların aynı zamanda çevrimiçi olduklarında da korunması gerekmektedir. Bu nedenle yetkililere yasağın iptal edilmesi konusunda çağrıda bulunuyoruz."

bm.jpg

Her ne kadar Birleşmiş Milletler ve AB, Twitter engellemesinin ortadan kalkması için AKP hükümetine mesajlar göndermeye devam etse de hükümet Twitter inadından vazgeçmemeye kararlı. Zira Başbakan Recep Tayyip Erdoğan dünkü mitinginde “Uyardığımız halde, Twitter merkezi hala yasak getirmiyor. Böyle bir olaya, yola gelene kadar ben ‘hayır’ dedim. Siz ne diyorsunuz? Mesele bitmiştir. Benim için kararı veren yer burası, millet. Televizyonlara çıkıyorlar, birkaç milletle birlikte yaşamayan, milletin dilini konuşmayan kişiler çıkıyorlar, ‘AK Parti, Erdoğan prestij kaybediyor’ diyorlar. Bizim prestijimiz ne sizin ne Avrupalının nezdinde, ne şunun, ne bunun nezdinde. Biz halkın ve hakkın nezdindeki prestijimize bakıyoruz”  sözleriyle uluslararası camianın söylediklerini umursamadığını dile getirmişti.