BİRİNE YAHUDİ ÖDÜLÜ DİĞERİNE FİLİSTİN NİŞANI

BİRİNE YAHUDİ ÖDÜLÜ DİĞERİNE FİLİSTİN NİŞANI

Birine ödül, diğerine nişanı…

10 Ağustos'ta Cumhurbaşkanlığı seçiminde 3 aday yarışacak.

Ekmeleddin İhsanoğlu, Selahattin Demirtaş ve Recep Tayyip Erdoğan...

Seçimin Ekmeleddin İhsanoğlu ile Recep Tayyip Erdoğan arasında geçmesi bekleniyor.

İlkelihaber.com sitesinin haberine göre; seçim öncesi her iki adayın geçmişiyle ilgili çeşitli bilgiler paylaşılıyor. Bunların bir kısmı spekülasyondan ibaret olurken, spekülasyon olmayan ve somut bilgiye dayanan veriler de ortaya çıkıyor. Bunlardan bir tanesi sosyal medyada binlerce defa paylaşıldı ve büyük ses getirdi.

O bilgi, "Erdoğan'ın İsrail'den "Yahudi cesaret ödülü" alan; İhsanoğlu'nun ise Filistin'den "Üstün Devlet Nişanı" alan tek Türk olduğu" bilgisiydi.

Erdoğan'a, Ocak 2004'te New York’ta düzenlenen törenle American Jewish Committee (Amerikan Musevi Komitesi-AJC) tarafından “Üstün Cesaret Ödülü” verilmişti. Erdoğan, verilen ödüle teşekkür ederken, "Bu ödülü Musevi kuruluşları ile bugüne kadar sürdürdüğümüz yakın işbirliğinin nişanı olarak alıyorum" demişti.

Ekmeleddin İhsanoğlu ise Filistin'in bağımsızlığı ve İsrail devlet terörünün sona erdirilmesi için yürüttüğü yoğun diplomatik çabalarla tanınıyor. İslam Konferansı Teşkilatı Genel Sekreteri olduğu dönemde 28 Ağustos 2013 tarihinde İhsanoğlu'na Filistin devlet nişanı olan Kudüs Yıldızı takdim edildi.

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Filistin’deki barış süreci ve Filistin’in Birleşmiş Milletler’e gözlemci üye olması için gösterdiği çabalar nedeniyle İslam İşbirliği Teşkilatı Genel Sekreteri Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu’na, Filistin’in en büyük nişanı olan ‘Kudüs Yıldızı’nı Başkanlık Sarayı’nda düzenlenen törenle takdim etmişti.

Böylece Erdoğan İsrail'den "Yahudi cesaret ödülü" alan, İhsanoğlu ise Filistin'den "devlet nişanı (Kudüs Yıldızı)" alan tek Türk olarak tarihe geçti.

 

Kaynak:Haber Kaynağı