Birgül Ayman Gülere TV İzni Çıkmadı

Birgül Ayman Gülere TV İzni Çıkmadı

Gazeteci Enver Aysever, Birgül Ayman Güler'in programa katılmama nedenini..

Güler'e program izni çıkmadı
Gazeteci Enver Aysever, Birgül Ayman Güler'in programa katılmama nedenini...
 
Hakime TORUN
31.01.2013 21:18
 
 
 
 CNN Türk’te yayınlanan Aykırı Sorular programına konuk olarak Gazeteci Enver Aysever'in yönelteceği gündeme ilişkin soruları yanıtlaması beklenen CHP Milletvekili Birgül Ayman Güler programa konuk olmadı. Programa Birgül Ayman Güler'in konuk olmama nedeni araştıran Gazeteci Enver Aysever'in isim vermeden konuştuğu kişilerin "Sayın Kılıçdaroğlu izin vermedi" şeklinde yanıt verdiğini açıkladı.
Gazeteci Enver Aysever'in gündeme ilişkin sorularını, CHP Parti Meclisi Üyesi Ercan Karakaş yanıtladı. 
 
"TAVSİYE OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM"
 
Programa Birgül Ayman Güler'in konuk olmamasının nedenine ilişkin bir soruya, Ercan Karakaş "Bir tavsiye olabilir. Denebilir ki parti yıpratılıyor. Ben bir tavsiye olduğunu düşünüyorum" şeklinde yanıt verdi. 
 
GAZETECİLERİN SUÇLANMASI 
 
Siyasetçiler tarafından gündeme ilişkin konularda gazetecilerin belirleyici rol üstlenerek suçlanmasına ilişkin bir soruya Ercan Karakaş şu şekilde yanıt verdi: "Bu gibi konularda ben basının topyekün suçlanmasını doğru bulmuyorum. Ama böyle bir sorun olduğunu görmezden gelirsek, Türkiye'de çoğulcu özgürlükçü demokrasi kurmamız zor. Basın özgürlüğü sadece basınla ilgili bir şey değil. Bizim haber alma özgürlüğümüzle de ilgili bir şey. Basınla ilişkilerimizi sürdürmemiz lazım. Ülkemizdeki demokrasi düzeyinin düşüklüğü ile ilgili bir mesele. Basınla her şeyi konuşmalıyız. Basın da tabii, basın ahlak ilkelerine uygun olarak bu konuşmaları yansıtmalı."