Birbirlerine Girdiler

Birbirlerine Girdiler

Gazeteci Ayşe Arman, bir süredir soğuyan Emin Çölaşan-Mehmet Ali Birand kavgasını, yeniden alevlendirdi. Birand’ın Ayşe Arman’a verdiği röportajdaki sözleri, Çölaşan’ı kızdırdı. Çölaşan Birand’a ‘’ Yasa ve ahlak dışı parasal çıkarlar elde eden Belçika vat



Gazeteci Ayşe Arman, bir süredir soğuyan Emin Çölaşan-Mehmet Ali Birand kavgasını, yeniden alevlendirdi. Birand’ın Ayşe Arman’a verdiği röportajdaki sözleri, Çölaşan’ı kızdırdı. Çölaşan Birand’a ‘’ Yasa ve ahlak dışı parasal çıkarlar elde eden Belçika vatandaşı bir namus abidesi !. TRT dolandırıcısı’’ dedi.

Ayşe Arman önceki gün Hürriyet Gazetesinde Birand ile röportaj yaptı ve kavgalı olduğu Çölaşan için ‘’Emin Çölaşan’ı görünce ne yapıyorsunuz?” diye sordu. Birand ise ‘’Görmüyorum. Görmeye de niyetim yok! Emin Çölaşan’ın nerede olduğunu bile bilmiyorum! ” cevabını verdi. 

‘’ASIL SUÇ PATRONLARDA’’
Çölaşan da bu sözler üzerine Birand’a yüklendi. Gazeteport’a açıklama yapan Çölaşan, ‘’’Birand her devrin adamıdır. TRT’nin paralarını cukkaladı, yargılandı ve 11 ay 20 gün hapis cezası aldı. 12 ay ceza alsa cezaevine girecekti. 10 gün ile kurtardı’’ dedi ve şunları söyledi:

‘’ Yüz kızartıcı yöntemlerle TRT’den tırtıkladığı paraları, dava aşamasında korkusundan geri ödemek zorunda kaldı. Ben onun dolandırıcılığını belgeleriyle ortaya çıkardım. Bu gibiler, Türk medyasını yozlaştıran kimselerdir. Ama esas suç onlara iş verip kullanan patronlardadır. Ben onun yaptıklarının binde birini yapıp hapis cezası alsaydım, sokağa çıkamaz, utancımdan insanların yüzüne bakamazdım. 1993-96 yılları arasında sahte fatura ve belgelerle TRT’yi dolandırdığı ve mahkemece saptanan miktar da az değildir. 2 milyon 368 bin Belçika Frangı, 4 milyon 650 bin İtalyan Lireti, 104.100 Fransız Frangı, 34.600 ABD Doları, 28.400 Sterlin, 35.360 Avusturya Şilini, 1.558 Alman Markı, 310 İsviçre Frangıdır.’’