BİR ÜNLÜ GAZETECİ DAHA SAVCILIKTA

BİR ÜNLÜ GAZETECİ DAHA SAVCILIKTA

AKP İktidarı sayesinde gazetecilik ile eş anlamlı olan adliye,savcılık ve cezaevi sırası bu defa başka bir ünlü gazeteciye geldi

Gazeteci Mirgün Cabas, Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'ndaki odasında şehit edildiği gün sosyal paylaşım sitesi Twitter'daki paylaşım içeriklerinin "terör örgütü propagandası yapmak" suçunu kapsadığı iddiasıyla başlatılan soruşturma kapsamında ifade verdi.


SUÇLAMAYI KABUL ETMEDİ

Avukatıyla birlikte Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na gelen Cabas, soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Bürosu savcısı Umut Tepe'ye ifade verdi. Cabas'ın ifadesinde, sorşturma konusu tweetle iddia edilen suç arasında hiç bir illiyet bağının bulunmadığını belirterek ve suçlamaları kabul etmediği öğrenildi. Cabas, ifadesinin ardından adliyeden ayrıldı. Aynı soruşturma kapsamında savcılığa çağrılan sanatçı Ferhat Tunç'un da bugün ifade verdiği öğrenildi. 

SORUŞTURMA

Avukat Rahmi Kurt, Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın şehit edildiği gün sosyal paylaşım sitesi olan twitter'daki paylaşımlar üzerine aralarında tanınmış gazetecilerin de bulunduğu pek çok kişi hakkında savcılığa şikayet dilekçesi sunmuştu. Söz konusu şikayetin incelemesinden sonra savcılık soruşturmayı başlatmış ve Nazlı Ilıcak, Ceyda Karan, Banu Güven, Pelin Batu, Mirgün Cabas, Koray Çalışkan, Asım Yıldırım, Ferhat Tunç, Önder Aytaç, Barış Atay ve Emre Uslu'yu ifade vermeye davet etmişti.

Kaynak:Haber Kaynağı