Bir TIR Dolusu Bomba Yakalandı

Bir TIR Dolusu Bomba Yakalandı

ADANA'DA BİR TIR DOLUSU BOMBA ELE GEÇİRİLDİ 

Cuma Hikmet


Komşumuz Suriye'de süren savaşa destek verdiği için tüm dünyada eleştirilen AKP ve Başbakan Erdoğan'ın sicilini etkileyecek yeni bir gelişme daha meydana geldi. Adana'da tam bir tolusu patlayıcı madde, el bombası ve çeşitli silah ve mühimmatının bulunduğu TIR yakalandı. Demokratik hiç bir ülkede karşılaşılmayacak bu durum ülkemizde sık sık meydana geliyor. Daha öncede bir çok kere bomba yüklü araçlar Türkiye'nin güneyinde yakalanmış, soruşturmaların arkasından kamuoyunu tatmin edici hiç bir sonuç çıkmamıştı. 2 hafta önce, Paris'te yapılan "Teröre Finansal Destek Veren Ülkeler" toplantısında ise Türkiye hakkında yazılan raporlar sonucunda, tüm beklentilere rağmen Türkiye söz konusu konferansın kara listesinden çıkarılmamıştı. Adana'da yakalanan bir tır dolusu bomba ve silahların hangi terör örgütüne destek için yola çıktığı yine muamma. Böylesi gelişmelerin "Teröre destek veren Ülkeler" listesinden daha uzun süre çıkamayacağımız anlamına geldiği çok net görünüyor. Uluslar arası terör gözlemcileri sürekli yazdıkları raporda Türkiye'nin güneyinde, terör örgütlerinin başıboş kaldığı, AKP hükümeti ve Erdoğan'ın ise kontrolü kaybetti ya da bilerek müdahele etmediği yönünde sürekli raporlar yazıyorlar. İşte, nereye gitmek için yola çıktığı belirsiz bir TIR dolusu bomba ve silahların yakalandığına ilşkin ajans haberi.
 
9 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI
 
Adana'da bir TIR dolusu, roketatar, füze, bomba ve silah ele geçirilen operasyonda 9 kişi gözaltına alındı. 

NEREYE GİDİYORDU?
 
Çok miktarda uyuşturucu getirileceği bilgisi üzerine harekete geçen narkotik ekipleri, takip ettikleri Konya plakalı TIR'ın Metal Sanayi Sitesi 31'inci Blok'ta 2 ay önce faaliyete geçirilen Yüksel Torna Atölyesi'nde durmasının ardından yaptığı baskında, TIR'ın sürücüsüyle birlikte torna atölyesinde bulunan 9 kişiyi gözaltına aldı. Daha sonra da torna atölyesinde detaylı bir arama yapıldı. Torna atölyesinde gözaltına alınanlar arasındaki bir kişinin Çeçenistan'da savaştığı iddia edildi.
 
Geniş güvenlik önlemleri altında Şakirpaşa Polis Merkezi'ne götürülen TIR'da silah sayımının sürdüğü, ilk belirlemelere göre bin 200 roket başlığı bulunduğu belirtildi.