BİR TERÖR SALDIRISI DA BOKO HARAM’DAN

BİR TERÖR SALDIRISI DA BOKO HARAM’DAN

Nijerya’da saldırıya geçtiler…

Dünyanın dört bir köşesinden terör haberleri geliyor. Bu sefer de Nijerya’nın başına bela olan Boko Haram örgütü saldırıya geçti.

Nijerya'daki Boko Haram örgütü militanlarının, ülkenin kuzeydoğusundaki Borno eyaletinin başkenti Maiduguri'yi kuşatma altına aldığı bildirildi.

Borno eyaleti Kabile İhtiyarlar Konseyi Başkanı Caci Caltimalari Osman, yaptığı yazılı açıklamada, "Boko Haram gerçekten Maiduguri'yi planlı bir şekilde kuşatma altına aldı" ifadesine yer verdi.

Osman, Boko Haram militanlarının, Borno eyaletinin güneyindeki Dikwa ve Kimala ile doğudaki Lefiya kentlerine kadar ulaştığını belirtti.

Boko Haram militanlarının Maiduguri'ye giden yolların tamamını kapattığını kaydeden Osman, Çad Gölü kıyısında balık avcılığı yapan Baga ve yakınındaki diğer yerleşim alanlarının tamamına yakınını yıktıklarını bildirdi.

Osman, Boko Haram militanlarının, ülkeyi Çad ve Kamerun ile birbirine bağlayan tek köprünün de içinde bulunduğu köprüleri de yıktıklarını belirtti.

Not: Boko Haram, eğitim haram anlamına gelmektedir. Şeriatçı örgüt, Batılı anlamda eğitime karşı olduğu için bu ismi almıştır.

Kaynak:Haber Kaynağı