BİR TEPKİDE AMERİKA'DAN GELDİ

BİR TEPKİDE AMERİKA'DAN GELDİ

Avrupa'nın ardından ABD'de bir tepki mesajı yayınladı.

Adına 14 Aralık Operasyonu verilen ve bu sabah Fethullah Gülen hareketine yakınlığı ile bilinen Zaman gazetesi ve Samanyolu Tv'ye yapılan baskının ardından çok sayıda hazetecinin göz altına alınmasına dünyadan tepkiler gelmeye devam ediyor. İlk tepki Avrupa Birliğinden gelmiş ve AKP iktidarı sert bir dille eleştirilmişti. Ardından ABD Dışişleri bakanlığı tarafından da bir tepki mesajı yayınlandı. yazılı yapılan açıklamanın ayrıntıları şöyle.

BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ TEMEL UNSURDUR

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Psaki, yaptığı yazılı açıklamada, şunları kaydetti: "Türk polisinin Türkiye genelinde bir dizi baskınlar ve gözaltılar yaptığına ilişkin haberleri yakından takip ediyoruz. Türk kolluk kuvvetlerinin eylemlerinin hedefinin Türk hükümetini açıkça eleştiren medya organları olduğu görülmektedir. Basın özgürlüğü, yargı süreci ve yargılamanın bağımsızlığı her sağlıklı demokrasi için temel unsurlardır ve bunlar Türk anayasasınca kutsal olarak kabul edilmektedir.

DEMOKRATİK KURUMLARA ZARAR VERİLMESİN ÇAĞRISINDA BULUNUYORUZ

Türkiye'nin dostu ve müttefiki olarak Türk makamlarının eylemlerinin, söz konusu temel değerleri ihlal etmemesini ve Türkiye'nin demokratik kurumlarına zarar vermemesini temin etmeleri çağrısında bulunuyoruz."

Kaynak:Haber Kaynağı