Bir Kuşağın İlahı Cannes'da

Bir Kuşağın İlahı Cannes'da

Yaşayan en büyük film aktörlerinden olan Fransız oyuncu Alain Delon, 15 Mayıs'ta başlayacak 66. Cannes Film Festivali'nin onur konuğu olarak bu kente geliyor.


Elli yaşın üzerindekiler Alain Delon ve Jean Paul Belmando’yu ezbere bilirler. Borsalino filminin unutulmaz ikilisi, bir dönem tüm dünya sinemasını kasıp kavurmuştu. Biri çirkinliği ama sevimliliğiyle, diğeri yakışıklılığı ama mesafeli duruşuyla ün yapmıştı.

Alain Delon, geçtiğimiz yıllarda Cannes Film Festivali’ne Jüri Başkanı olarak çağrılmış, ancak “sağlık” nedeniyle gelemeyeceğini bildirmişti. Sağlık nedeninin daha sonra bir “aşk” meselesi olduğu dedikoduları yayılmıştı. Daha sonra Alain Delon, 2010 yılında Claude Cardinalle ile birlikte Cannes’a katılmıştı.

Ünlü Fransız oyuncu 66. Cannes Film Festivali’ne onur konuğu olarak çağrıldı. Fransız yönetmen Rene Clemenet’in 1960 yılında çektiği “Plein Soleil” filmle tüm dünyanın bir anda tanıdığı Alain Delon, ödüllerin açıklanmasından bir gün önce, 25 Mayıs’ta “klasik filmler” kapsamında gösterime girecek.

Filmin sürprizi ise, yeni tekniklerle filmin onarılıp izleyici karşısına çıkarılacak olması. Bu, bir bakıma nostaljiyi silip süpürecek belki, ama film sektörü eski kuşaktan çok yeni kuşak üzerine kartlarını oynuyor denebilir.

Bu yıl Cannes Film Festivali, 15 Mayıs’ta Avustralyalı yönetmen Baz Luhrmann’ın çektiği, başrolünde Leonardo di Caprio’nun oynadığı “Muhteşem Gatsby” filmiyle açılacak.