Bir kadın daha öldürüldü!

Bir kadın daha öldürüldü!

"Siz fazla Arka Sokaklar dizisini izliyorsunuz"

Kocaeli'nin Gebze İlçesi'nde işlenen cinayette, geçtiğimiz yıl Ağustos ayında şiddetli geçimsizlik ve gördüğü şiddet nedeniyle boşanma davası açan 25 yaşındaki bir çocuk annesi Mehtap Civelek, 6 aydan beri ölüm tehditleri gönderdiği ileri sürülen ve polise defalarca şikayet edilen eşi Volkan Civelek tarafından tabanca ile başından iki kurşunla vurdu. 

Katil koca, öldü sandığı eşini özel bir hastanenin ölüne bırakıp kaçtıktan sonra yakalanırken, olay günü de eşinin ağabeyine "Kızkardeşinin cesedini gelin alın" diyerek telefon açtığı anlaşıldı. Mehtap'ın ablası Meryem Büybül ise, kızkardreşini boşanmak üzere olduğu kocasının kaçırdığını haber alınca gittikleri karakolda, kendilerine "Siz fazla Arka Sokaklar dizisini izliyorsunuz" denilerek ilgilenilmediğini ileri sürdü.

Alınan bilgiye göre, Gebze'de bir GSM firmasının çağrı merkezinde çalışan, Marmara Üniversitesi mezunu olan 25 yaşındaki Mehtap Civelek, 5 yıl önce kaçırıldıktan sonra evlendiği, ilkokul mezunu olan ve bir yemek fabrikasında dağışım şoförlüğü yapan 32 yaşındaki Volkan Civelek'ten şiddet görmesi, ayrıca şiddetli geçimsizlik nedeniyle boşanmak istedi. Geçtiğimiz yıl Temmuz ayında da mahkemeye başvurarak boşanma davası açtı. Çiftin 4 yaşındaki kız çocukları da annenin yanında kalmaya başladı. 

Ancak Mehtap'ın ailesinin iddialarına göre, Volkan Civelek yeniden birleşmek için sürekli olarak Mehtap'ı ve ailesini tehdit etmeye başladı. Sık sık da aksi takdirde Mehtap'ı öldüreceğinden sözeden Volkan Civelek'i aile fertleri polise birçok kez şikayet etti. Bu arada koruma talebinde de bulunuldu. 

Evinde ve tabancalarla çekilmiş fotoğrafları olduğu da anlaşılan Volkan Civelek, geçtiğimiz Cumartesi günü öğlen saatlerinde Mehtap'ın ağabeyi İbrahim Bülbül'e telefon açarak, "Ben Dilovası'ndan ormanlık alandan arıyorum. Gel kardeşinin cesedini al" diyerek telefonu kapattı. İbrahim Bülbül de bu telefon üzerine önce polisi, daha sonra davayı takip eden avukatlarını arayarak onları bilgilendirdi. 

Bu arada Cumartesi günü çalıştığı GSM firmasındaki işinden 17 Ocak Perşyembe günü izin alıp erken çıktığı anlaşılan ve boşanma davası açtığı kocasıyla buluştuğu belirlenen Mehtap Civelek'in, başına iki kurşun sıkan Volkan Civelek, onu ağır yaralı halde bir otomobille Gebze'deki özel bir hastaneye getirip görevlilere "Ceset var" deyip teslim ettikten sonra kaçtı. 

Henüz ölmemiş olan Mehtap buradan hemen yine Gebze'de bulunan Anadolu Sağlık Merkezi'ne sevkedildi. Ancak yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Polis daha önce yapılan ihbarlar üzerine harekete geçerek Volkan Civelek'i yakalarken, suçunu itiraf eden Civelek tutuklandı. 

İstanbul Ümraniye'de oturan Mehtap Civelet'in ailesi, Volkan Civelet'in kızlarını sürekli tehdit ettiğini, bu durumu polisin ve savcıların da çok iyi bildiğini belirtti. 

Abla Meryem Bülbül "Kardeşim severe kaçarak evlendi. En son kardeşim 14-15 Temmuzda bize geldi. Eşinin kendisine sürekli dayak atıp işkence yaptığını söyledi. Biz de bunun üzerine hukuksal süreç başlattık. Mahkeme kararı ile koruma verildi. Bu sürede hep tehdit etti. Bir çok rezillik yaptı." diyerek şöyle devam etti:

"En son 17 Ocak tarihinde akşam 19.30 sıralarında annemi aradı. Mehtap'ın yanında olduğunu söyledi. Annem inanamadı. 'Mehtap'ı telefona ver' dedi. Kardeşim Mehtap telefonda ağlayarak anneme 'beni götürüryor, ne olur kurtarın beni' diyor. Biz de bunun üzerine önce karakola giderek durumu anlattık. Sahrayı Cedit karakolunda bizimla ilgilenmediler ve boşu boşuna 2 saatimiz çaldılar. Ordan oraya, ordan oraya yolladılar. Biz bu sırada durumu anlattık. Can güvenliğinin olmadığını, boşanmak üzere olduklarını ve koruma verildiğini anlattık. Hiçbir fayda etmedi. 'Olay yeri Ümraniye, Ümraniye'ye gideceksiniz' dediler. Ümraniyeye giderek burada polis merkezinde durumu anlattık. Orda da kimse ilgilenmedi. Bizi başka polis merkezine yönlendirdiler. Yine orada da herşeyi başandan itibaren anlattık, kardeşimizin can güvenliğini olmadığını söyledik. Adamın pisikkolojik rahatsızlığı olduğunu söyledik. 'Elinizden geleni yapın öldürmeden kardeşimi bulun' dedik. Bunlar bir şey yapmadılar, sadece 'ilgileneceğiz' dediler. 'Siz fazla Arka Sokakları izliyorsunuz' dediler. Hiç bir şekilde ilgilenmediler."

Meryem Bülbül, 19 Ocak Cumartesi günü saat 11.50'de Volkan Civelek'in, ağabeyi İbrahim Bülbül'ü aradığını, "Ben Dilovası ormanlık bir bölgedeyim. Kardeşini öldürdüm gel cenazesini al" dediğini belirterek, "Benim asıl vurgulamak istediğim Adalet sistemi neden bu kadar yavaş ilerliyor. Savca gittiğimiz zaman olaya el koyabilirlerdi ama yapmadılar. Bir insanın hayatı bu kadar basit olmamalıdır. Herşey ortada, ben sadece bunun açıklanmasını istiyorum. Amaç İnsanları göz göre göre öldürmek mi? Bunun sonuna kadar her anlamda,hukuksal anlamda arkasında takipçisi olacağız" diye konuştu. 

ORGANLARI BAĞIŞLANDI

Bu arada Mehtap Civelek'in beyin ölümünün gerçekleştiği Gebze Anadolu Sağlık merkezi'nde, annesi, ağabeyi ve ablasına yapılan organ bagğışı önerisini de aile kabul etti. Kocası tarafından öldürülen Mehtap'ın bazı organları süratle alınarak ihtiyaç olan hastanelerdeki hastalara nakledilmek üzere gönderildi.