BİR GAZETECİ DAHA HAPSE ATILDI

BİR GAZETECİ DAHA HAPSE ATILDI

MUĞLA’nın Bodrum İlçesi’nde, yaptığı eylemler ile basında yer alan gazeteci Ayhan Karahan,cezaevinde.

MUĞLA’nın Bodrum İlçesi’nde, yaptığı eylemler ile basında yer alan gazeteci Ayhan Karahan, bugün sabah saatlerinde gözaltına alındı. 4 yıl önce, polise mukavemet ve hakaret suçlamasıyla açılan davanın Yargıtay tarafından onanmasıyla hakkındaki 3 yıl hapis cezası kesinleşen Karahan, tutuklandı.

Çevre, doğa ve sivil toplum örgütleriyle son olarak 2 yıl önce ABD Büyükelçisi Francis Ricciardone’ye karşı düzenlediği eylem ile basında yer alan Bodrum Yurttaş İnsiyatifi Sözcücü de olan 54 yaşındaki Ayhan Karahan, bugün sabah saatlerinde sivil polisler tarafından, yerel gazetesindeki bir yazısı nedeniyle alınan “tekzip' kararını yerine getirmediği ve ifade vermeye de gitmediği için gözaltına alındı. Karahan adliyeye getirildiğinde, 4 yıl önce polise mukaveket ve hakaret suçlamasıyla açılan davanın karanının da Yargıtay tarafından onandığı ve hakkındaki 3 yıl hapis cezasının kesinleştiği anlaşıldı. Bunun üzerine Karahan, cezasını çekmek üzere tutuklandı.

DENETİMLİ SERBESTLİK İÇİN BAŞVURU YAPILACAK

Karahan’ın avukatı Ahmet Aksüt, yaptığı açıklamada müvekkili hakkında başka bir soruşturma nedeniyle zorla adliyeye getirilme kararı bulunduğunu belirterek, "O nedenle bu sabah gözaltına alınıp adliyeye götürüldü, kesinleşmiş cezası ortaya çıktı. Mecburen tutuklanıp cezaevine gönderildi. Yargıtay kararı onadığı için yapacak bir şeyimiz yok. Ancak Karahan’ın serbest bırakılması için denetimli serbestlik yasasından yararlanmasını isteyerek yarın adli mercilere müracaatımızı yapacağız" dedi.

 

BİR GAZETECİ DAHA HAPSE ATILDI

Kaynak:Haber Kaynağı